Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Novou Miss Universe 2012 je Prievidžanka Ľubica Štepánová

Zľava druhá vicemiss Alexandra Klimeková, víťazka Miss Universe SR 2012 Ľubica Štepánová a prvá vicemiss Martina Grešová 20. apríla 2012 v Bratislave Foto: Access Promotion

Za prvenstvo okrem osobného automobilu získala 24-ročná Ľubica Štepánová z Prievidze aj briliantové náramkové hodinky a exkluzívny model amerického salónu La Casa Hermosa

Bratislava 20. apríla (TASR) – Ľubica Štepánová získala dnes večer titul Miss Universe 2012. Za prvenstvo okrem osobného automobilu získala 24-ročná blondínka z Prievidze aj briliantové náramkové hodinky a exkluzívny model amerického salónu La Casa Hermosa, s ktorým bude reprezentovať Slovensko na svetovom finále Miss Universe.  

Titul a šerpu prvej vicemiss si z bratislavskej Aegon Arény Národného tenisového centra odnáša 25-ročná študentka ekonómie Martina Grešová z Humenného, druhou vicemiss sa stala 23-ročná študentka farmácie Alexandra Klimeková z Pezinka.

Víťazka Miss Universe SR 2012 Ľubica Štepánová počas promenády v plavkách 20. apríla 2012 v Bratislave
Foto: Access Promotion
V priebehu večera získali finalistky aj šesť vedľajších titulov. Štyri z nich – Miss Média, Miss Emma, Miss Mary Kay a Miss Tip získala Alexandra Klimeková z Pezinka, Miss Brejk patrí 23-ročnej študentke VŠMU Petre Tonhauserovej zo Žarnovice a Miss Voice si odniesla Martina Grešová z Humenného. Miss Tip Alexandra Klimeková sa zúčastní na súťaži Miss Intercontinental 2012.

O účasť vo finálovej dvanástke 14. ročníka Miss Universe sa uchádzala na kastingoch v deviatich slovenských mestách skoro tisícka dievčat. Šancu zabojovať o titul najkrajšej Slovenky mali dievčatá vo veku 17 až 26 rokov, podmienkou bolo slovenské štátne občianstvo, dievčatá mali byť slobodné a bezdetné. V programe vystúpili skupiny DESmod, No Name, Chinaski a folklórny súbor Čarovné ostrohy.



Miss Universe 2012 Ľubica Štepánová si získala porotu už na generálke

Zaujímavá tvár, dokonalá postava, výrazná osobnosť pred kamerami. Nová kráľovná krásy Miss Universe Slovenskej republiky 2012 Ľubica Štepánová má všetko, čo správna víťazka má mať. Milovníčka architektúry a snowboardingu predčila svoje súperky v tajnom tipe poroty a právom sa pýši titulom novej Miss Universe SR 2012. Ako vyzerala jej cesta ku korunke krásy? Na začiatku bola tisícka dievčat, ktoré túžili stať sa tou vyvolenou, korunka so slovenskými motívmi od šperkárky Petry Tóth však čakala iba na jednu z nich. Tou šťastnou v sobotu večer (20.4.) sa v Aegon Aréne NTC stala 24-ročná Ľubica Štepánová z Prievidze, ktorá sa podľa vlastných slov najviac tešila na promenádu v plavkách v kolekcii Miss Collection od Jany Gavalcovej. Blondínka s krivkami 88-61-91 pri výške 175 centimetrov sa pýši modelingovými skúsenosťami z Turecka a teší sa na cestu na svetové finále: "Tajne som dúfala, že vyhrám." Podľa slov riaditeľky súťaže Silvie Chovancovej-Lakatošovej porotu očarila citom pre javisko a hľadisko, zaujímavou tvárou a fotogenickosťou. "Na generálke sme sa na jej mene jednohlasne zhodli," prezradila predsedníčka poroty Lakatošová. "Do sveta sme vyslali tú pravú," prikývol aj cyklista Peter Sagan, jeden z porotcov súťaže.