Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Novozélandská premiérka sa zasnúbila so svojím partnerom

Na snímke novozélandská premiérka Jacinda Ardernová. Foto: TASR/AP

Jacinda Ardernová sama seba označuje za feministku.

Wellington 3. mája (TASR) - Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová sa zasnúbila so svojím dlhodobým partnerom Clarkom Gayfordom, s ktorým má desaťmesačnú dcéru. Informovala o tom agentúra DPA.

Premiérkin hovorca v piatok oznámil, že zásnuby sa konali cez veľkonočný víkend v meste Mahia na východnom pobreží novozélandského severného ostrova.

Novinári si v tejto súvislosti všimli, že Ardernová mala na piatkovom verejnom podujatí na Novom Zélande na prostredníku ľavej ruky diamantový prsteň.

Ardernová (38) sa vlani v júni stala druhou premiérkou na svete, ktorá porodila dieťa počas pôsobenia vo funkcií. O dcérku Neve sa odvtedy stará prevažne jej 41-ročný partner, televízny hlásateľ Clarke Gayford.

Pár sa vlani v septembri aj spoločne zúčastnil na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, kam vzal aj svoje vtedy niekoľkomesačné bábätko. Zábery, na ktorých premiérka držala v sále OSN v náručí dcérku, sa vtedy stali hitom internetu. Ardernová sama seba označuje za feministku.

Prvou ženou na svete v novodobých dejinách, ktorá sa počas zastávania premiérskej funkcie stala matkou, bola v roku 1990 predsedníčka pakistanskej vlády Bénazír Bhuttová.