Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Magazín

OBRAZOM: Ako prebiehal návrat astronautov na Zem?

Americkí astronauti Bob Behnken a Doug Hurley (vľavo), ktorých na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) dopravila kozmická loď Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX, sa v nedeľu 2. augusta 2020 vrátili na Zem. Behnken a Hurley odštartovali z Floridy 30. mája. Išlo o prvý vesmírny let americkej kozmickej lode s ľudskou posádkou od roku 2011, keď NASA ukončila vesmírny program raketoplánov. Americkí astronauti medzitým cestovali do kozmu výlučne na ruských raketách. Ich návrat na Zem je prvým pristátím astronautov na mori po 45 rokoch. Naposledy k tomu došlo po spoločnej americko-sovietskej misii Apollo-Sojuz v roku 1975. Foto: TASR/AP

Dvojica astronautov spoločnosti SpaceX v nedeľu (2. august) pristála na Zemi. Pozrite si fotografie z ich cesty.

Washington 3. augusta (TASR/Teraz.sk) - Americkí astronauti Bob Behnken a Doug Hurley, ktorých na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) dopravila kozmická loď Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX, sa v nedeľu vrátili na Zem.

Ich pristávací modul úspešne pristál pomocou padákov vo vodách Atlantiku pri pobreží štátu Florida, informovala tlačová agentúra AFP.

Na snímke americkí astronaut Bob Behnken na palube kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX 31. júla 2020.
Foto: TASR/AP


Americkí astronauti Doug Hurley (v popredí vpravo) a Bob Behnken (vľavo) počas rozhovoru na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) na palube kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX v sobotu 1. augusta 2020.
Foto: TASR/AP


Prví americkí astronauti Doug Hurley a Bob Behnken, ktorí sa dostali na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) na palube kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX, sa pripravujú na cestu späť na Zem v nedeľu 2. augusta 2020.
Foto: TASR/AP


Na snímke pristávací modul kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX úspešne pristál pomocou padákov vo vodách Mexického zálivu pri pobreží štátu Florida v nedeľu 2. augusta 2020.
Foto: TASR/AP


Na snímke členovia podporného tímu z lode SpaceX GO Navigator sa plavia na rýchlom člne vo vodách Mexického zálivu pri pobreží štátu Florida pred návratom kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX na Zem s dvojicou amerických austronautov v nedeľu 2. augusta 2020.
Foto: TASR/AP


Na snímke pristávací modul kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX úspešne pristál pomocou padákov vo vodách Mexického zálivu pri pobreží štátu Florida v nedeľu 2. augusta 2020.
Foto: TASR/AP



Na snímke pristávací modul kozmickej lode Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX po vytiahnutí z vôd Mexického zálivu pri pobreží štátu Florida v nedeľu 2. augusta 2020.
Foto: TASR/AP