Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

OBRAZOM: Hurikán Irma PRED a PO: Takúto spúšť po sebe zanechal

Na kombosnímke pohľad na Americké a Britské Panenské ostrovy 25. augusta 2017 (hore) a po vyčíňaní hurikánu Irma 10. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Prinášame satelitné snímky, ktoré ukazujú krajinu predtým, ako ju spustošil hurikán Irma a po ňom.

Bratislava 12. septembra (Teraz.sk) - Tropická búrka Irma, ktorá minulý týždeň ešte ako hurikán spustošila ostrovy v Karibskom mori a časti Floridy, si v ďalších amerických štátoch vyžiadala v pondelok najmenej tri obete - dve v Georgii a jednu v Južnej Karolíne.

Celkovo si vyčíňanie prírodného živlu vyžiadalo na juhovýchode USA najmenej desať mŕtvych, medzi nimi aj ľudí, na ktorých padli stromy, uvádza agentúra AP. Najmenej 35 ľudí zahynulo predtým, keď Irma pustošila karibské ostrovy. V bilancii je aj desať mŕtvych na Kube, kde podľa tamojších štátnych médií najviac osôb zahynulo v Havane, keď príboj morskej vody prenikol hlboko do obývaných štvrtí.

Hurikán spôsobil aj obrovské škody na majetku, a výrazne zmenil aj vzhľad krajiny. Teraz.sk prináša zábery, ako to vyzeralo PRED tým, ako sa Irma prehnala krajinou, a spúšť, ktorú zanechala PO sebe.

Na kombosnímke satelitné zábery na mesto Philipsburg na ostrove svätý Martin 25. augusta 2016 (vľavo) a vpravo z 11. septembra 2017 po vyčíňaní hurikánu Irma.
Foto: TASR/AP


Na kombosnímke satelitné zábery na mesto Codrington na ostrovoch Antigua a Barbuda 24. apríla 2014 (vľavo) a vpravo z 8. septembra 2017 po vyčíňaní hurikánu Irma.
Foto: TASR/AP


Na kombosnímke satelitné zábery na mesto Providenciales na ostrovoch Turks a Caicos 1. januára 2017 (vľavo) a vpravo z 10. septembra 2017 po vyčíňaní hurikánu Irma.
Foto: TASR/AP


Na kombosnímke satelitné zábery na Anse Marcel na ostrove svätý Martin 25. augusta 2016 (vľavo) a vpravo z 11. septembra 2017 po vyčíňaní hurikánu Irma.
Foto: TASR/AP


Na kombosnímke satelitné zábery na mesto Codrington na ostrovoch Antigua a Barbuda 24. apríla 2014 (vľavo) a vpravo z 8. septembra 2017 po vyčíňaní hurikánu Irma.
Foto: TASR/AP