Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Oddnes je na svete pizza kráľovnej Paoly, aj pizza Kate Middletonovej

Kate Middletonová Foto: TASR/AP Photo

Dnes v Neapole predstavili až sedem nových druhov pizze, pričom všetky dostali meno po členkách európskych kráľovských rodín.

Brusel 21. mája (TASR) - Milovníci pizze sa môžu tešiť. V juhotalianskom meste Neapol bolo dnes pri príležitosti Medzinárodného dňa pizze predstavených sedem nových druhov tohto druhu jedla. Belgická tlač dnes uviedla, že jedna z nových druhov pizze nesie meno ich kráľovnej Paoly.

Belgický denník La Derniere Heure uviedol, že je to česť pre manželku belgického kráľa, poskytnúť meno novému druhu pizze, avšak kráľovná Paola nie je prvá, ktorej sa tejto pocty dostalo.

Dnes v Neapole predstavili až sedem nových druhov pizze, pričom všetky dostali meno po členkách európskych kráľovských rodín. Okrem kráľovnej Paoly má svet oddnes aj pizzu s názvom holandskej kráľovnej Beatrix, princezien Kate Middletonovej zo Spojeného kráľovstva, Mary Elizabeth z Dánska, Victorie zo Švédska, Charlote Casiraghi Grimaldiovej z Monaka. Sicílsky kráľovský rod Bourbonovcov cez názov pizze reprezentujú princ Carlo a princezná Camilla.

Prvý druh pizze s "kráľovským" menom vznikol v roku 1889 a dostal meno Margherita, na počesť manželky vtedajšieho talianskeho kráľa Umberta I.

Pizza kráľovnej Paoly je typická pre použitie zmesi z tmavých červených jabĺk druhu Mela Annurca, ktorý je certifikovaný pre oblasť Neapola. Ingrediencie pre všetkých sedem nových druhov pizze pochádzajú z juhu Talianska a ide o certifikované druhy potravín.