Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Dokonalý oddych môže byť rôzny

Každý sme iný. Máme rôzne koníčky a ideálne strávený voľný čas si predstavujeme po svojom. Naša rozdielnosť z nás robí originály a to je dobre.

Bratislava 11. apríla (OTS) - Ako by vyzeral svet keby sme všetci chodili rovnako oblečený a mali úplne rovnaké záľuby? Tak ako to je, je to dobré, asi len málokto by tento „ideálny“ stav chcel meniť. Problém však nastáva pri hľadaní partnera. Ten by mal mať aspoň podobné koníčky ako mi alebo by sa aspoň mohol tým našim ľahko prispôsobiť. Takéto prispôsobenie by však malo byť obojstranné, nemyslite si, že sa má prispôsobiť len ten druhý, musí to byť vzájomné.

Oddych a naše koníčky potrebujeme na vybitie vnútorného napätia a je úplne jedno či niekto si toto vybíja na bicích alebo na boxovacom vreci. Šport je ideálnym spôsobom ako sa zbaviť napätia a stresu. Iný si však môže dokonalý oddych predstaviť ako príjemné posedenie doma s dobrou knihou v ruke. Obľúbené sú napríklad detektívky Dominika Dána, ktoré privedú na iné myšlienky každého vášnivého čitateľa. Neplatí to však pre každého.

Niekto nenávidí šport a knihy považuje za nudné, radšej sedí doma za počítačom, prípadne rád pozerá filmy či hrá hry na svojom tablete. Výpočtová technika, aj keď bola pôvodne vyvinutá za účelom zložitých matematických výpočtov najmä pre vedecké účely, stala sa naším bežným spoločníkom a trávime s ňou veľmi veľa voľného času. Je to už tak, uľahčuje nám prácu v zamestnaní, doma ju využívame na oddych a komunikáciu s rodinou. Dokonca si vďaka nej môžem uchovať spomienky na spoločné chvíle s rodinou alebo priateľmi, a to nielen v digitálnej podobe. Niekto rád nostalgicky spomína pri prezeraní starých fotografií. Na ich vyvolanie však nemusíte ako kedysi utekať do najbližšieho fota, môžete si ich pohodlne vytlačiť aj doma, k tomu samozrejme potrebujete plniace sady, aby Vašej tlačiarni nedošla šťava ešte pred vytlačením poslednej fotografie.