Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Ortodoxný rabín sa rozhodol búrať tabu a otvoril si kóšer sex shop

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Katalóg výrobkov síce zodpovedá ponuke v kamenných sex shopoch či na internete, ale rabín upozorňuje, že na jeho webe ani na predávanom tovare nie sú nijaké nevhodné obrázky.

Jeruzalem 26. júna (TASR) - Izraelský ortodoxný rabín Natan Alexander považuje pohlavné uspokojenie ženy za mužskú povinnosť, preto sa rozhodol prevádzkovať internetový kóšer sex shop, aby tak pomohol párom praktizujúcim vieru viesť svoj sexuálny život v súlade s náboženskými pravidlami.

Ako informovala televízia BFMTV, internetový obchod funguje od roku 2014 a slávi úspech - mesačne jeho webovú stránku navštívi 20.000 ľudí a denne zaregistrujú v priemere päť objednávok. Židovské náboženské zákony dovoľujú používanie predmetov, ktoré môžu mužovi pomôcť lepšie vyhovieť prikázaniu o povinnosti muža poskytnúť žene rozkoš, a sortiment kóšer sex shopu sa pritom nijako nelíši od klasických: v ponuke sú vibrátory, gejšine guľôčky, krúžky na penis či lubrikačné gély.

Katalóg výrobkov síce zodpovedá ponuke v kamenných sex shopoch či na internete, ale rabín upozorňuje, že na jeho webe ani na predávanom tovare nie sú nijaké nevhodné obrázky, takže všetko je v súlade so židovským zákonom.

Obchod má klientelu v Izraeli, USA, Južnej Afrike, Austrálii i v Británii. Webová stránka okrem toho svojim návštevníkom ponúka možnosť konzultovať problém, ktorý sa páry neodvážia predostrieť rabínovi, napríklad predčasnú ejakuláciu, orgazmus či dĺžku penisu.

Podobne ako stravovanie a spôsob obliekania, aj pravidlá pohlavného života ortodoxných židov určuje celkový súhrn židovského náboženského práva, halacha. Tá presne a podrobne stanovuje, akým sexuálnym praktikám sa môžu oddávať veriaci manželia. Podľa halachy žena, ktorú manžel nedokáže sexuálne uspokojiť, môže požiadať o rozvod.

Podnikavý rabín priznáva, že v sexuálnej oblasti je v judaizme ešte mnoho tabu, ale je rád, že sa môže podieľať na ich búraní, a je hrdý na to, že je v tejto oblasti priekopníkom, konštatoval pre BFMTV.