Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Magazín

Otužilcom bola dnes voda Váhu tak akurát

Ľadové medvede okúsili studenú vodu Váhu v Piešťanoch vo štvrtok 26. decembra 2013. Foto: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Do Piešťan prišli dnes otužilci ako každoročne z celého Slovenska.

Piešťany 26. decembra (TASR) – Na tradičnom, už 22. štefanskom kúpaní sa dnes stretli otužilci v Piešťanoch. Dovedna 62 mužov a žien sa v plavkách namočilo do Váhu, ktorého teplota bola 3 stupne Celzia pri teplote vzduchu 8 stupňov.

"Voda bola príjemnejšia ako vlani, keď mala iba 0,5 stupňa Celzia," konštatoval predseda Klubu otužilcov v Piešťanoch Martin Valo. Dodal, že po dlhých rokoch absentoval na podujatí aj starší slovenský otužilec a obľúbený maskot klubu Karol Kevan. Vo februári 2014 bude oslavovať svoju deväťdesiatku, na dnešnom plávaní otužilcov sa však nemohol zúčastniť pre zdravotné problémy.



Do Piešťan prišli dnes otužilci ako každoročne z celého Slovenska, najväčšiu skupinu tvorili trnavskí Bílí medvedi, organizátori dokonca zaznamenali jednu nemeckú účastníčku. "V Piešťanoch sa stáva plávanie cez zimu čoraz viac populárnejšie. Trénujú malé skupinky otužilcov v rôznych častiach rieky Váh. Piešťany ako mekka plaveckých nádejí a olympionikov by si zaslúžili bazén, lebo kúpalisko Eva bolo sprivatizované a na území mesta nie je ani 25-metrový športový bazén pre športovcov a občanov. Aj preto si plavci, aj tí skôr narodení, čoraz viac zvykajú na plávanie v rieke Váh a niektorí aj počas zimy," dodal Valo. Kúpanie vo vodách Váhu prilákalo na breh najmenej tristo divákov. Z blízkosti mohli sledovať vstup otužilcov do vody, ktorí si predtým vždy zaspievajú otužileckú hymnu a rozcvičia sa.