Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Muži pobežia na opätkoch túto sobotu v Liptovskom Mikuláši

Dva metre vysoká a 3 metre dlhá dámska topánka vyrobená zo 60 kilogramov čokolády bola vystavená v jednej z predajní v Soule pred sviatkom sv. Valentína 1. februára 2012. Foto: TASR/AP Photo

Aby to muži nemali také jednoduché, počas behu v opätkoch budú musieť prekonať rôzne prekážky – tašky plné nákupu, prebalenie bábätka, lakovanie si nechtov a ďalšie činnosti.

Mesto Liptovský Mikuláš bude po Prešove a Nitre tretím, kde si muži v sobotu 1. októbra 2016 na Námestí osloboditeľov od 10.00 h vyskúšajú Beh na opätkoch.

Aby to muži nemali také jednoduché, počas behu v opätkoch budú musieť prekonať rôzne prekážky – tašky plné nákupu, prebalenie bábätka, lakovanie si nechtov a ďalšie činnosti, ktoré ženy musia zvládať prakticky každý deň. Okrem behu prítomných zabaví folklórny súbor Poludnica, vystúpenia detí z MŠ Stonožka a skupina Colt.

Podujatie je súčasťou aktivít projektu Slovensko bez násilia páchaného na ženách, v rámci ktorého organizácia My Mamy úzko spolupracuje v oblasti poradenstva a poskytovania odbornej pomoci ženám – obetiam domáceho násilia a ich deťom - s ďalšími organizáciami: Centrum Slniečko z Nitry, Women Institute Slovakia z Liptovského Mikuláša, Prešovskou rozvojovou agentúrou, obcou Medzany a Centrom Norasenteret z nórskeho Kirkenesu. Tento projekt je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu, ktorého správcom je Úrad vlády SR a zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Výška finančného príspevku na rôzne aktivity v rámci projektu je 406.405 eur.

TASR o tom dnes informovali z tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR.