Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Magazín

O titulnú skladbu k filmu Nikdy nehovor nikdy sa postaral P. Habera

Na archívnej snímke Pavol Habera. Foto: TASR/Andrej Galica

Som odchovaný Woody Allenom, mám radšej vzťahové filmy a filmy zo skutočného života, filmy, ktoré sa môžu stať, opisuje Habera, prečo pieseň pre film zložil aj s odkazom na jej názov.

Bratislava 21. júna (TASR) – Spevák a skladateľ Pavol Habera sa postaral o titulnú skladbu k filmu Nikdy nehovor nikdy. Pred pár dňami nakrúcal v Prahe videoklip k hudobnej novinke s názvom Všetko sa môže stať. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Pivarčiová.

"Ja mám rád romantické filmy. Veľa sa teraz točia filmy postavené na efektoch, kde herci natáčajú sami na zelenom pozadí a musia si predstavovať, čo sa vlastne deje okolo nich. Som odchovaný Woody Allenom, mám radšej vzťahové filmy a filmy zo skutočného života, filmy, ktoré sa môžu stať. Všetko sa môže stať," opisuje Habera, prečo pieseň pre film zložil aj s odkazom na jej názov.

Réžie nového hudobného videoklipu sa zhostil Vítek Pokorný. Nakrúcali ho v pražskej Stromovke, v Troji a na Barrandove. "V klipe som pozorovateľ toho, čo zažíva Tereza Kostková ako hlavná postava filmu, len tak sa okolo nej motám. Snažím sa to tu trochu ozvláštniť," žartoval pri nakrúcaní klipu Habera.

Radosť z nakrúcania mala aj česká herečka Tereza Kostková. "Teším sa na to. Film Nikdy nehovor nikdy bola krásna práca, hudba a pesnička sú jeho dosť dôležitou súčasťou, takže pokračujem v podieľaní sa na filme aj takýmto spôsobom," povedala pred nakrúcaním scén do klipu Kostková.

Vo filmovej novinke stvárňuje hlavnú postavu Naďu, ktorá popri práci učiteľky vedie aj hodiny jogy. Po nevydarenom manželstve už so šťastím v láske úplne nepočíta. Peter, po viacerých zdravotných problémoch s chrbticou, je nútený zmeniť svoj životný štýl a práve joga mu má v tom pomôcť. Dochádza k ďalšiemu stretnutiu s Naďou a ich vzájomné sympatie sa začínajú prehlbovať. Do ich vzťahu však vstupujú nielen ich deti, ale aj obaja ich exmanželia.

Nový film vznikal pod taktovkou režiséra Braňa Mišíka a producentskej spoločnosti, ktorá má na konte kinohity Všetko alebo nič, Príliš osobná známosť a V lete ti poviem, ako sa mám. Novinku Nikdy nehovor nikdy prinesie do kín distribučná spoločnosť Bontonfilm od 3. augusta.