Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Pivní majstri naučia ako sa profesionálne starať o pivo

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Pivná akadémia – Cervesario bude prebiehať v hotelových akadémiách v Bardejove, Bratislave, Brezne, L. Mikuláši, Košiciach, Prešove, Piešťanoch a stredných odborných školách v Námestove a Leviciach.

Bardejov 31. októbra (TASR) – Pivní majstri z akadémie Cervesario budú pokračovať aj v tomto školskom roku vo vyučovacích kurzoch vo vybraných slovenských hotelových školách. Prvé školenie sa uskutočnilo na Hotelovej akadémii v Bardejove. Premiérovo bude tento program dostupný aj majiteľom prevádzok a ich zamestnancom.

„Záleží nám na kvalite piva, ktoré si človek v reštaurácii alebo podniku objedná a dostane pred seba na stôl. Správne navariť pivo nestačí, ak chceme, aby načapované pivo chutilo ako z pivovaru, musíme aj my zdieľať naše poznatky a skúsenosti so starostlivosťou o tento obľúbený nápoj,“ uviedol Ján Píry, obchodný sládok Pivovarov Topvar, ktorý sa pivu venuje už viac ako 30 rokov. „Na odborných školeniach sa študenti dozvedia o histórii piva, sanitácii výčapných zariadení, správnej hygiene a samozrejme, učíme ich aj správne čapovať pivo. To je najobľúbenejšia časť školenia,“ dodal. Pre mnohých študentov je to prvýkrát, kedy majú možnosť prísť do kontaktu s výčapným zariadením a dozvedia sa správne techniky čapovania piva, či zistia aká dôležitá je čistota pivného skla.

Pivná akadémia – Cervesario bude počas tohto školského roka prebiehať v hotelových akadémiách v Bardejove, Bratislave, Brezne, Liptovskom Mikuláši, Košiciach, Prešove, Piešťanoch a stredných odborných školách v Námestove a Leviciach. Program je určený pre končiacich študentov, ktorí dosiahli vek 18 rokov.