Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Podnapití cestujúci zdržali let do Ríma, skončili na polícii

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Incident sa začal krátko pred 23.00 h, keď sa český občan v podnapitom stave začal správať arogantne a odmietal rešpektovať pokyny členov posádky.

Praha 2. októbra (TASR) - Štyroch cestujúcich v podnapitom stave, ktorí útočili na posádku lietadla pripravujúceho sa vo štvrtok večer na odlet z Prahy do Ríma, vyviedli napokon zo stroja českí policajti. Informácie priniesol dnes server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu cudzineckej polície Kateřinu Rendlovú.

Incident sa začal krátko pred 23.00 h, keď sa český občan v podnapitom stave začal správať arogantne a odmietal rešpektovať pokyny členov posádky. Kapitán lietadla preto zavolal na pomoc policajnú hliadku, ktorá pasažiera, u ktorého test ukázal viac ako 1,8 promile alkoholu v krvi, vyviedla z lietadla.

Muž však čoskoro s policajnou hliadkou prestal komunikovať, nadával vulgárne kapitánovi stroja a usiloval sa dostať späť na palubu lietadla, čo mu však kapitán zakázal.

Keď však už bolo zrejmé, že muž odmieta rešpektovať aj pokyny policajtov, vystúpili z lietadla muž a žena, ktorí práve s týmto pasažierom popíjali pred nástupom do stroja, aby začali pokrikovať na mužov zákona. Hrubo verbálne útočili aj na posádku lietadla, v dôsledku čoho im kapitán zakázal cestu. Štyridsaťsedemročný muž to neuniesol a chystal sa napadnúť ochrancov verejného poriadku, avšak policajti ho včas za pomoci privolaných posíl spacifikovalí.

Poslednou zadržanou sa stala 41-ročná žena, ktorá vystúpila v spoločnosti priateľky a ktorá vykrikovala po policajtoch, že všetci cestujúci popíjali v salóniku preto, že let mal omeškanie. Už aj tak zmeškané lietadlo sa v dôsledku incidentu oneskorilo ešte o hodinu.

Ani jeden zo štvorice napokon nesmeroval do Ríma, ale na policajné pracovisko, kde pokračovali s prejavmi agresivity a vulgárnych nadávkach. Všetci nadýchali od 1,26 do 1,8 promile a môžu "sa tešiť" na správne konanie. Previnilcom hrozí pokuta.