Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Na zlodejov na kúpaliskách upozorňuje polícia aj letákmi

Z otvorenia kúpaliska na Búdkovej ulici v Bratislave 22. júla 2013. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Polícia aj toto leto varuje návštevníkov kúpalísk pred zlodejmi, ktorí sa často zameriavajú na voľne položené osobné veci pri bazénoch, na dekách alebo v automobiloch.

Bratislava 1. júla (TASR) – Polícia aj toto leto varuje návštevníkov kúpalísk pred zlodejmi, ktorí sa často zameriavajú na voľne položené osobné veci pri bazénoch, na dekách alebo v automobiloch. Na potrebnú zvýšenú bezpečnosť upozorňuje aj formou letákov a plagátov s preventívnymi radami. Umiestňuje ich priamo na kúpaliskách. TASR informovala Zuzana Hrabovská z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Polícia upozorňuje návštevníkov kúpalísk, aby si so sebou nebrali zbytočné cennosti, platobné karty a veľké sumy peňazí. Na voľne položené veci na deke by mal vždy niekto dohliadať. Ak objekt ponúka skrinky alebo trezory, ľudia by ich mali využiť na odloženie cenných vecí.

Podozrivé osoby treba nahlásiť na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Vodiči by si mali taktiež skontrolovať, či je ich vozidlo uzamknuté a má zatvorené okná. "Pri každom, aj krátkodobom opustení vozidla, nenechávajte v ňom autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach," povedala Hrabovská.

Taktiež neodporúča v odkladacej skrinke vozidla ponechať doklady, rezervný kľúč alebo iné osobné veci. Pri večernom parkovaní by vodiči mali radšej uprednostniť osvetlené miesta.

"Na bezpečnosť návštevníkov frekventovaných kúpalísk bude počas letných mesiacov dohliadať i bratislavská polícia a to formou hliadkovej a obchôdzkovej služby poriadkovej polície. Na zvýšenú bezpečnosť návštevníkov kúpalísk budú policajti upozorňovať aj formou letákov a plagátov s preventívnymi radami, distribuované budú priamo na kúpaliská," uzavrela Hrabovská.