Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Pomôžte nájsť! Putinov vzácny sibírsky tiger sa zatúlal do Číny

Na archívnej snímke z 23. novembra 2010 ruský premiér Vladimir Putin počas medzinárodného fóra o tigroch v Petrohrade. Vzácny sibírsky tiger, ktorého do voľnej prírody vypustil ruský prezident Vladimir Putin, sa zatúlal do Číny a môže byť v ohrození. Rusko podľa oficiálnej čínskej agentúry Sinchua informovalo čínske úrady, že tigra, na ktorom je pripevnené stopovacie zariadenie, zaznamenali v prírodnej rezervácii na severovýchode Číny v provincii Chej-lung-ťiang. Foto: TASR/AP

Čínski predstavitelia o situácii informujú miestnych poľnohospodárov a prebieha inštalácia vyše 60 kamier v nádeji, že zviera lokalizujú, píše Sinchua.

Peking 9. októbra (TASR) - Vzácny sibírsky tiger, ktorého do voľnej prírody vypustil ruský prezident Vladimir Putin, sa zatúlal do Číny a môže byť v ohrození, informovala dnes agentúra AP.

Rusko podľa oficiálnej čínskej agentúry Sinchua informovalo čínske úrady, že tigra, na ktorom je pripevnené stopovacie zariadenie, zaznamenali v prírodnej rezervácii na severovýchode Číny v provincii Chej-lung-ťiang.

Čínski predstavitelia o situácii informujú miestnych poľnohospodárov a prebieha inštalácia vyše 60 kamier v nádeji, že zviera lokalizujú, píše Sinchua.

Ruský prezident sa v máji tohto roka objavil na snímkach, na ktorých vypúšťal vtedy 19-mesačné mláďa menom Kuzja, a ďalších dvoch sibírskych tigrov v odľahlej časti Amurskej oblasti.

Video o tom, ako Putin vypúšťa vzácne tigre do prírody