Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Porsche, ktoré kedysi patrilo B. Gatesovi, vydražili za 64-tisíc eur

Na aukcii pod názvom Klasické vozidlá sa pod dražobným kladivkom ocitli aj ďalšie zaujímavé automobily.

Viedeň 3. júna (TASR) - Obrovský záujem sprevádzal vo Viedni sobotňajšiu dražbu športového automobilu typu Porsche 911 Turbo z roku 1979 tyrkysovej metalízy, ktorý kedysi patril spoluzakladateľovi Microsoftu Billovi Gatesovi. Vozidlo napokon poputuje do Nemecka. Tamojší záujemca ho napokon získal za 64.000 eur.

Informácie priniesol dnes internetový portál verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu a televízie ORF.

Gates bol majiteľom vydraženého vozidla od roku 1979 do konca 80. rokov minulého storočia, čo podľa dražobnej siene Dorotheum dokazuje aj korešpondencia so spoločnosťou Microsoft a oficiálne registračné dokumenty z amerického štátu Washington.

Na aukcii pod názvom Klasické vozidlá sa pod dražobným kladivkom ocitli aj ďalšie zaujímavé automobily, tak napríklad Ferrari 330 GT 2+2 z roku 1964, ktorý však v rozpore s pôvodnými informáciami nepatril slávnemu britskému architektovi Normanovi Fosterovi, ale jeho menovcovi-úspešnému scénografovi. Toto vozidlo, ktoré malo na tachometer iba 68.500 km, získal rakúsky záujemca za 68.000 eur. Dražili sa však aj dva kabriolety typu Rolls-Royce Corniche, tri vozidlá Rolls-Royce z predvojnového obdobia, či rakúsky automobil typu Steyr 2000 Luxus z roku 1956, jeden z posledných exemplárov svojho druhu.