Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Magazín

Prechladnutý Clooney nakrúca novinku v chladnom nemeckom Babelsbergu

Americký herec George Clooney Foto: TASR/AP Photo/Carolyn Kaster

Film by mali uviesť vo svetovej premiére 18. decembra 2013.

Postupim 19. marca (TASR) - V nemeckom Babelsbergu sa momentálne napriek neobvykle chladnému počasiu pokračuje v nakrúcaní snímky The Monuments Men so skutočne hviezdnym obsadením.

Hlavnú postavu vo filme stvárni George Clooney (51), na ktorého zdraví sa počasie podpísalo prechladnutím. Clooney je zároveň aj producentom a režisérom snímky. Po jeho boku sa predstavia nemenej slávni herci ako Matt Damon (42), Cate Blanchettová (43) a Bill Murray (62). Vo filme sa objavia aj Jean Dujardin a John Goodman.

Ako dnes pre agentúru DPA potvrdil Eike Wolf, hovorca niekdajších ateliérov východonemeckej spoločnosti DEFA, ktoré patria už roky medzi vyhľadávané európske destinácie amerických filmových štábov, kvôli chladnému počasiu sa zodpovední rozhodli zmeniť poradie nakrúcaných scén a namiesto exteriérov pracujú momentálne v interiéroch. Aj keď Clooneyho zdravotné problémy nemali zatiaľ na nakrúcanie žiadny vplyv, aj jemu zrejme pomôže k rýchlejšiemu uzdraveniu, ak sa bude teraz namiesto chladného prostredia pod holým nebom pracovať na scénach, odohrávajúcich sa vnútri štúdií.

Clooney sa podieľal aj na scenári filmu, ktorý sa opiera o rovnomennú knihu s podtitulom Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History z pera Roberta M. Edsela. Ide o príbeh osobitej skupiny spojencov, zachraňujúcej výtvarné umelecké diela pred zničením nacistami počas druhej svetovej vojny.

Film by mali uviesť vo svetovej premiére 18. decembra 2013.