Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Predstaviteľ Benátok poprel plán zakázať kufre s kolieskami

Benátky, ilustračné foto Foto: TASR/AP

O zákaze batožiny na kolieskach v meste, ktoré je celé pre peších, zoširoka informovali talianske aj zahraničné médiá posledných 24 hodín.

Rím 21. novembra (TASR) - Predstavitelia Benátok dnes rázne popreli správy v médiách, že plánujú zákaz používania kufrov s kolieskami v tomto meste na severovýchode Talianska.

O zákaze batožiny na kolieskach v meste, ktoré je celé pre peších, zoširoka informovali talianske aj zahraničné médiá posledných 24 hodín. Dôvodom chystaného zákazu mala byť hlučnosť takýchto kufrov a škody na dlažobných kockách historických chodníkov. Porušovateľom zákazu mala údajne hroziť pokuta od 100 do 500 eur.

Údajný zákaz sa stretol s neveriackymi reakciami obyvateľov a turistov. Vyslúžil si aj posmech na sociálnej sieti Twitter v správach s heslom "trolleyisnotacrime" (kufrík na kolieskach nie je zločin).




"Chcem čo najdôraznejšie poprieť, že radnica Benátok uvažovala o zákaze (kufrov s kolieskami) v historickom centre," uviedol vo vyhlásení predstaviteľ Benátok Vittorio Zappalorto.

Dodal, že miestne úrady iba zvažovali zavedenie povinného používania kolies plnených vzduchom na komerčných vozíkoch, aké sa napríklad využívajú pri zásobovaní obchodov a pouličných trhovísk. Zappalorto zdôraznil, že v tejto záležitosti ešte nepadlo konečné rozhodnutie.

Zappalorto sa vyjadril k problému, akým skutočne kufre s kolieskami sú - vyjadril nádej, že "mediálna bomba" o zákaze možno podnieti výrobcov batožín, aby vyvinuli nové produkty, ktoré budú menej poškodzovať benátske chodníky.

Zappalorto je nevolený štátny zamestnanec radnice, ktorý v súčasnosti dočasne riadi mesto po tom, ako v júni odstúpil starosta Giorgio Orsoni, zapletený do veľkého korupčného škandálu.