Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

PREVRÁTIL KABÁT: Cameron odchádza, jeho kocúr ostáva na Downing Street

Bristký expremiér David Cameron a jeho kocúr Larry. Foto: TASR/AP

Hlavný chytač myší žije v rezidencii britského premiéra už vyše päť rokov a svoje dni trávi vítaním návštev v dome, kontrolou bezpečnostných opatrení a testovaním historického nábytku.

Londýn 12. júla (TASR) - Keď rodina Davida Camerona opustí tento týždeň rezidenciu britského premiéra na Downing Street 10 v centre Londýna, kocúra Larryho tam nechajú, aby privítal Cameronovu nástupkyňu Theresu Mayovú.

Kocúr Larry, ktorého úrad vlády pozná ako "hlavného chytača myší", žije v rezidencii britského premiéra už vyše päť rokov a je podľa jeho oficiálneho životopisu prvým nositeľom uvedeného titulu.

Hnedobiely murko prišiel na Downing Street 10 z londýnskeho domova pre opustené psy a mačky v Battersea, ktorý ho odporučil pre jeho schopnosti týkajúce sa chytania myší, v čom sa "výrazne osvedčil", napísala tlačová agentúra DPA.

Podľa úradu vlády Larry dostáva "denne darčeky a pochúťky" z celej krajiny. Úrad vlády neprezradil jeho vek ani to, koľko myší chytil. Dodal len, že "Larry trávi svoje dni vítaním návštev v dome, kontrolou bezpečnostných opatrení a testovaním historického nábytku, či je vhodný na zdriemnutie si".

"Jeho každodenné povinnosti zahŕňajú tiež zvažovanie riešenia nažívania myší v dome. Larry hovorí, že toto je stále 'v taktickom plánovacom štádiu'," dodala DPA.