Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Priemyselný vysávač – ako vybrať ten správny?

Priemyselný vysávač – ako vybrať ten správny Foto: www.madmat.sk

Na stránke www.madmat.sk nájdete veľké množstvo priemyselných alebo mokro-suchých vysávačov v rôznych cenách a kvalitách. Skúsime Vám poradiť ako vybrať vhodný priemyselný vysávač.

Bratislava 27. mája (OTS) - Priemyselné vysávače sú väčšie, hlučnejšie, ale odolnejšie a majú vyšší výkon. Použitie je možné v garážach, v dielňach, na stavbách, na vysávanie áut alebo ako odsávacie zariadenie s napojením na elektronáradie.

Priemyselné vysávače delíme podľa viacerých kritérií:
1. sáčkové/bezsáčkové vysávače
Niektoré priemyselné vysávače je možné použiť aj bez vrecka. Ide o vysávače vybavené skladaným filtrom, ktorý zabráni prachu, aby poškodil motor. Kvalitné vysávače sú vybavené až dvoma filtrami. Pri vysávaní jemného prachu (napr. z brúsenia sadrokartónu), doporučujeme použiť sáčok. Predĺžite tým životnosť filtra, ale aj celého vysávača.
Foto: www.madmat.sk

2. čistenie filtra:
automatické čistenie – čistí oklepom alebo prúdom vzduchu automaticky pri práci bez prerušenia práce
poloautomatické čistenie – je potrebné prerušiť prácu, otočením gombíka sa spustí oklep alebo ofukovanie filtra
bez čistenia filtra – filter je potrebné z vysávača vybrať a manuálne očistiť

3. suché/mokro-suché vysávanie
Väčšina vysávačov je možné použiť iba na suché vysávanie. V ponuke sú vysávače na mokré aj suché vysávanie. Pri mokrom je potrebné vybrať sáčok. Vysávače sú vybavené plavákom alebo čidlom výšky hladiny vody.
Foto: www.madmat.sk

4. objem nádoby
Na vysávanie garáže alebo chalupy postačuje vysávač s nádobu 15-20 litrov. Na vysávanie sutiny alebo pilín doporučujeme vysávač s väčšou nádobou.

5. špeciálne funkcie
Pracovná zásuvka: je možné do nej zapojiť elektro zariadenie, napr. pílu, frézu a pod. Pri jeho zapnutí sa automaticky spustí vysávač.
Regulácia výkonu: saciu silu je možné regulovať podľa vysávaného materiálu.