Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Princ William je svojej manželke Kate tou najlepšou oporou

Princ William a jeho manželka Kate prichádzajú na večeru charitatívnej organizácie Absolute Return for Kids 9. júna 2011 v Londýne. Charitatívna akcia bola prvým oficiálnym vystúpením dvojice od ich svadby z 29. apríla 2011. Foto: TASR/AP

Pred piatimi rokmi bola dvojica v Británii oslavovaná ako nový zlatý pár britskej monarchie.

Londýn 29. apríla (TASR) - Niekdajšia Kate Middletonová, od svojej svadby s princom Williamom vojvodkyňa z Cambridge, sa aj päť rokov po svadbe "desí" toho, že na verejnosti urobí nejakú chybu. Má však toho najlepšieho učiteľa v osobe svojho manžela, uviedla expertka na britskú kráľovskú rodinu, šéfredaktorka mesačníku Majesty.

Ingrid Sewardová si myslí, že potenciálna budúca kráľovná Catherine, ktorá dnes s manželom oslavuje piate výročie sobáša, je možno až príliš opatrná. Podľa nej sa Kate "integrovala (do kráľovskej rodiny) mimoriadne dobre. Pritom to nie je ľahké - neposkytnú vám veľa pomoci - samozrejme však má toho najlepšieho učiteľa vo Williamovi."

"Neurobila žiadnu chybu, čo je výnimočné, keď si uvedomíte, aké ťažké to pre ňu je... ale myslím si, že má hrôzu z toho, že niečo neurobí správne," citoval ju server express.co.uk.



Pred piatimi rokmi bola dvojica v Británii oslavovaná ako nový zlatý pár britskej monarchie, ale v uplynulých týždňoch médiá kritizovali princa Williama za to, že sa údajne vyhýba "práci": má málo verejných povinností v rámci kráľovskej rodiny a ako pilot záchrannej služby pracuje iba 20 hodín týždenne.

Druhý muž v nástupníckej línii na trón (po svojom otcovi Charlesovi) bránil tvrdením, že má podporu kráľovnej i svojho otca, aby mohol tráviť čas so svojimi deťmi, dvojročným princom Georgeom a s princeznou Charlotte, ktorá v pondelok oslávi prvé narodeniny.

Týmito slovami však podľa niektorých kritikov urazil milióny pracujúcich rodičov, ktorí dokážu vychovávať svoje deti, aj keď pracujú najmenej 40 hodín týždenne.

Šéfredaktorka časopisu Majesty si myslí, že princ s manželkou boli tak dlho na výslní verejnej pozornosti, že ich pád z tohto výslnia bol nevyhnutný. Manželia však robia, čo môžu, aby svoj imidž napravili. Nedávno vrátili z návštevy Indie a Bhutánu, kde mali množstvo oficiálnych povinností.

Kate, ktorá sa údajne bojí hovoriť na verejnosti, mala počas uplynulých piatich rokov osem verejných vystúpení. A podľa Ingrid Sewardovej má 34-ročná vojvodkyňa množstvo času, aby sa pripravila na potenciálnu budúcu úlohu kráľovnej.

"Myslím si, že nie je treba, aby teraz vystupovala s vlastnými názormi, pretože na to má evidentne ešte celé roky." William a Kate sú jeden pre druhého veľmi významným zdrojom podpory a pravdepodobne sú aj jeden druhému najlepším priateľom. "Človek sa dokáže dostať do poriadnej izolácie v tej kráľovskej veži zo slonoviny," citoval Sewardovú na svojom webe denník Express.