Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Princ William smúti nad tým, že jeho rodina nemôže spoznať Dianu

Britský princ William, archívna snímka. Foto: TASR/AP

William doslova povedal, že by bol rád, keby mu v živote matka radila a keby mohla spoznať jeho manželku Kate a vidieť vyrastať vnúčatá.

Londýn 29. mája (TASR) - Britský princ William uviedol, že je smutný z toho, že jeho manželka a dve malé deti nemajú možnosť poznať jeho matku, zosnulú princeznú Dianu.

Následník britského trónu princ William v interview s magazínom pre mužov British GQ otvorene, zo srdca porozprával o svojich pocitoch po matkinej smrti pri autonehode v Paríži v auguste 1997.

William pre júlové vydanie časopisu povedal, že by bol rád, keby mu v živote matka radila a keby mohla spoznať jeho manželku Kate a vidieť vyrastať vnúčatá.

Diana zomrela takmer pred 20 rokmi - teda dávno predtým, ako sa narodil dnes trojročný princ George a princezná Charlotte, ktorá nedávno oslávila druhé narodeniny, pripomenula dnes tlačová agentúra AP.

Interview s Alastairom Campbellom, bývalým politickým poradcom britského expremiéra Tonyho Blaira a novinárom, sa zameriava na Williamovu silnú podporu charitatívnych organizácií, ktoré sa venujú problematike duševného zdravia.

William tvrdí, že jeho hlavným cieľom je "búranie" tabu v diskusiách o duševnom zdraví.