Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Profesionálni umelci a študenti môžu súťažiť o Národnú cenu za dizajn

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Do nového termínu uzávierky súťaže možno podať aj návrhy na udelenie Zvláštnej ceny ministra kultúry SR pre osobnosť z oblasti dizajnu a Zvláštnej ceny ministra hospodárstva SR pre firmu.

Bratislava 3. marca (TASR) - Slovenské centrum dizajnu (SCD) predĺžilo do 10. marca termín uzávierky súťaže Národná cena za dizajn 2013.

"Organizátori rozhodli o zrušení povinnosti uhradiť účastnícky poplatok vo výške 50 eur za prihlášku. Účasť v súťaži je pre všetkých záujemcov bezplatná," uviedla pre TASR Margita Michlíková zo SCD.

Do 11. ročníka súťaže sa môžu zapojiť domáci alebo zahraniční dizajnéri, ktorí spolupracujú so slovenským výrobcom, domáci alebo zahraniční výrobcovia spolupracujúci so slovenským dizajnérom, študenti dizajnu, dizajnérske štúdiá a klienti s prácami nie staršími ako dva roky. Tradičnú súťaž vyhlasuje SCD v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR a za spoluúčasti ministerstiev hospodárstva a školstva, vedy, výskumu a športu. Súťaž je organizovaná pre práce z oblasti produktového a komunikačného dizajnu pre profesionálov a študentov.

"Súťažiacich čaká v tomto roku zmena. Namiesto uznaní budú pre práce z oblasti profesionálneho produktového a komunikačného dizajnu okrem Národných cien udelené štyri Ceny za dizajn bez rozdielu poradia," dodala Michlíková.

Do nového termínu uzávierky súťaže možno podať aj návrhy na udelenie Zvláštnej ceny ministra kultúry SR pre osobnosť z oblasti dizajnu a Zvláštnej ceny ministra hospodárstva SR pre firmu. Pravidlá na udeľovanie cien sú v štatúte a súťažných podmienkach, informácie a prihlášku možno získať na internetovej stránke www.scd.sk. Súťaž vyhodnotí 11-členná medzinárodná odborná porota v dňoch 25. – 27. 3. Výsledky súťaže budú zdokumentované v katalógu a predstavia ich verejnosti na výstave v priestoroch Hurbanových kasární v Bratislave.