Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Prvé knihy Dopravná Abeceda pre školy v rukách školákov

Foto: GRANVIA

Bratislava 27. marca (OTS) - Spoločnosť GRANVIA včera spolu s Nitrianskou komunitnou nadáciou a Fondom Bona Via pokrstili autorskú knihu Andreja Sitkeya s názvom Dopravná abeceda a spoločne s Granvia Operation venovali prvých sto kníh školám v Nitrianskom kraji. Na podujatí fond Bona Via s partnerom GRANVIA zároveň udelil granty projektom v oblasti dopravnej výchovy.

60-stranová kniha Dopravná abeceda hravým a moderným spôsobom vysvetľuje pravidlá bezpečného správania sa v doprave. Koncesionár a prevádzkovateľ R1 PR1BINA symbolicky venoval prvých sto výtlačkov Mestu Nitra,
Foto: GRANVIA
ktoré je zriaďovateľom štrnástich základných škôl. Dar prebral prednosta Mesta Nitra Igor Kršiak.
Kniha zakladateľa fondu Andreja Sitkeya je určená žiakom 4. ročníkov základných škôl. Práve od toho veku už môžu deti samostatne jazdiť v premávke ako cyklisti.

Na podujatí v Nitre fond Bona Via s partnerom GRANVIA zároveň udelil granty v hodnote €1800 projektom z Komárna, Nitry a Levíc, ktoré riešia problematiku vzdelávania detí v oblasti dopravnej bezpečnosti. Z grantov bude zakúpené prenosné dopravné ihrisko, dopravné značky a pomôcky pre žiakov a zorganizované workshopy na tému dopravnej výchovy.

Spoločnosti GRANVIA a Granvia Operation sú systematickým partnerom miestnej komunity v oblasti zvyšovania bezpečnosti v doprave a od roku 2011 pravidelne podporujú vzdelávacie a osvetové aktivito toho charakteru v Nitre a v Banskej Bystrici. Okrem podpory fondov organizujú pravidelné Dni bezpečnosti a školské exkurzie.