Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Putin má narodeniny, slávi ich so spoluhráčmi z hokeja a príbuznými

Ruský prezident Vladimir Putin počas svojich narodenín Foto: facebook.com

Ruskému prezidentovi už dnes stihli zablahoželať k narodeninám jeho kolegovia z Azerbajdžanu a Arménska.

Moskva 7. októbra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin oslávi dnes svoje 63. narodeniny v kruhu blízkych priateľov a spoluhráčov z hokejového tímu. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova.

"Po (hokejovom) zápase to asi trošku oslávia," uviedol Peskov na otázku novinárov, ako Putin plánuje osláviť svoje dnešné narodeniny. Prezidentov program na dnešný večer hovorcovi nebol známy, ale vyslovil predpoklad, že ho zrejme strávi v kruhu príbuzných a priateľov.

Peskov spresnil, že na zápase Nočnej hokejovej ligy (amatérskej hokejovej ligy) budú hrať proti sebe "hokejové legendy" a členovia hokejového tímu. Zídu sa do čiernomorského letoviska Soči z celej krajiny.

"Bude to taká zborná z najrôznejších regiónov Ruska," dodal hovorca. Podľa webovej stránky ligy bude hokejovému zápasu predchádzať šou hviezd ruskej estrády.

Peskov povedal, že Putinovi už dnes stihli zablahoželať k narodeninám jeho kolegovia z Azerbajdžanu a Arménska. Okrem toho prezidentská kancelária prijala a prijíma mnoho gratulačných listov a telegramov.

Po minulé roky Putin nezvykol mať v deň svojich narodenín sviatočný program - plnil obvyklé povinnosti prezidenta a premiéra. Výnimkou bol minulý rok, keď si prvýkrát za mnohé roky na svoje narodeniny zobral dovolenku, odcestoval na Sibír a tento deň strávil v tajge.