Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Putin počas letnej dovolenky na Sibíri ulovil najväčšiu šťuku v živote

Na snímke z 20. júla 2013 ruský prezident Vladimir Putin počas rybolovu v sibírskom regióne Tyva (Tuva). Putin povedal, že chytil najväčšiu šťuku vo svojom živote. Foto: TASR/AP

Ruskému prezidentovi trvalo tri minúty, kým rybu dostal z vody.

Moskva 26. júla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin ulovil najväčšiu šťuku vo svojom živote. Stalo sa tak pred niekoľkými dňami počas jeho letnej dovolenky na južnej Sibíri, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

Putin v sprievode premiéra Dmitrija Medvedeva a ministra obrany Sergeja Šojgu navštívil autonómnu republiku Tuviansko, kde sa zúčastnil rybačky. V tamojšej odľahlej malebnej divočine sa skupina presúvala motorovými člnmi.

Premiér Medvedev sa ujal úlohy kameramana a zaznamenal aj okamih pamätného úlovku. Na videozázname a fotografiách, ktoré dnes zverejnil Kremeľ, je vidno Putina v maskovacom odeve, ako loví ryby v jazere a so svojimi kolegami preskúmava okolitú prírodu. Šťuka, ktorú sa mu podarilo uloviť, vážila úctyhodných 21 kilogramov.

Galéria: Vladimir Putin na rybolove





Prezidentov hovorca Dmitrij Peskov uviedol, že Putinovi trvalo tri minúty, kým rybu dostal z vody.

"Je to najväčšia šťuka, akú som kedy ulovil," povedal spokojný prezident. "Z ryby sme si pripravili karbonátky, boli veľmi chutné," dodal hovorca.

Prezident strávil nasledujúcu noc v jurte. Neskôr sa skupina presunula do Krasnojarského kraja, kde v Sajano-Šušenskom národnom parku pozorovala leoparda snežného a kŕmila vysokú zver. Prezident strávil s premiérom vyše 24 hodín, doplnil Peskov.