Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Excentrický basketbalista Rodman opäť navštívi KĽDR

Bývalý slávny americký basketbalista Dennis Rodman (uprostred) kráča halou medzinárodného letiska v Pekingu v utorok 13. júna 2017. Foto: TASR/AP

Rodman sa v minulosti zúčastnil na oslave 31. narodenín Kim Čong-una, ktorého označil za svojho najlepšieho priateľa a veľkého vodcu.

New York 13. júna (TASR) - Bývalý elitný americký basketbalista Dennis Rodman prezradil, že sa opäť chystá na návštevu KĽDR. Povedal to novinárom na letisku v Pekingu. Prílet niekdajšej hviezdy NBA do komunistického štátu očakávali v utorok.

Excentrický Rodman vyhlásil, že verí, že prezident USA Donald Trump bude spokojný s jeho cestou. "Verím, že dosiahneme niečo, čo potrebujeme," povedal pre agentúru AP 56-ročný Rodman, ktorý dosiaľ navštívil KĽDR najmenej štyrikrát. Je jeden z mála Američanov, ktorí sa stretli so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Na otázku, či s ním bude hovoriť o prepustení niekoľkých zadržiavaných amerických občanoch, odpovedal: "To nie je teraz moja priorita."

Rodman sa v minulosti zúčastnil na oslave 31. narodenín Kim Čong-una, ktorého označil za svojho najlepšieho priateľa a veľkého vodcu. Dokonca mu zaspieval "Happy Birthday", čo v USA vyvolalo pobúrenie. Taktiež podporil aj súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa počas predvolebnej kampane a v roku 2015 ho v jednom tweete nazval "dlhoročným dobrým priateľom".