Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Rok 2031: Polovica párov sa zoznámi online

Foto: TASR/AP

Internetová zoznamka v posledných rokoch rastie na sile, môžu za to aj mobilné aplikácie ako Tinder či Badoo, vďaka ktorým stále viac ľudí skúša nájsť svoju chýbajúcu polovičku vo virtuálnom svete.

Bratislava 16. augusta (OTS) - Aj to bol dôvod, prečo sa vo Veľkej Británii rozhodli pozrieť na túto tému trošku detailnejšie. Podarilo sa im zistiť, že viac ako 50 % párov do 20 rokov sa spoznalo práve online. Aj toto hovorí o veľkej obľúbenosti zoznamky, týmto číslom sa však Briti neuspokojili a zisťovali ďalej.

Naozaj sa v roku 2031 zoznámi polovica ľudí online?
S týmto číslom prišla táto britská štúdia – o 15 rokov sa online zoznámi viac ako 50 % všetkých párov na internete. Je vôbec možné, aby virtuálna realita zabezpečila, že dvaja neznámi ľudia spoja svoje osudy, ktoré do seba zapadnú ako puzzle? Na túto otázku sa rozhodla nájsť odpoveď Pew Research, americká výskumná spoločnosť, ktorá zistila, že až 66 % ľudí z internetových zoznamiek bolo na skutočnom rande.

Zoznamka nie je iba pre mladých
Pew Research podporuje teóriu, že v roku 2031 sa polovica britských párov všetkých vekových kategórií zoznámi online. V USA totiž v roku 2013 používalo internetové zoznamky iba 6 % ľudí vo veku 55 – 64 rokov, no o dva roky neskôr toto číslo poskočilo až na 12 %. Aj fakt, že starší ľudia začínajú v tomto prostredí tráviť viac času, nahráva britskej predpovedi o tom, že o 15 rokov sa polovica obyvateľov zoznámi online. Najväčšie zastúpenie na internetových zoznamkách ale ešte stále majú mladí, najväčšou skupinou sú ľudia vo veku od 18 do 24 rokov, ktorých tu je až 24 %. A čo vy, už ste niekedy skúsili internetovú zoznamku alebo ste si dokonca obliekli svoju najlepšiu blúzku či košeľu pri stretnutí so svojou internetovou známosťou?