Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Rotenstein sa presťahoval na Záhorie a vítal najlepších rytierov

Foto: All Marketing s.r.o.

Po piatich ročníkoch sa presťahoval z Červeného Kameňa na vodný Zámok v Holíči a zaujal 8000 návštevníkov, kde ponúkal okrem tradičného rytierskeho turnaju aj viacero nových aktivít.

Holíč 29. mája (OTS) - V areáli zámku v Holíči vítal počas tohto víkendu milovníkov histórie festival Rotenstein. Po piatich ročníkoch sa presťahoval z Červeného Kameňa na vodný zámok v Holíči, kde ponúkal okrem rytierskeho turnaja aj viacero nových aktivít. Jeho organizátorom je trnavská agentúra Hector, ktorej sa podarilo využiť areál bývalého letného sídla Habsburgovcov v plnej miere.
Foto: All Marketing s.r.o.

"Nové miesto nám prinieslo nové možnosti. Reakcie od návštevníkov po akcii nás len usvedčili v tom, že naše rozhodnutie bolo správne. Podujatie navštívili 8000 návštevníkov" povedal Bystrík Holeček z Hectora, ktorý zastrešuje žoldnierov a šermiarov z Trnavy. Okrem nich vystúpili na Rotensteine aj ďalšie skupiny zo Slovenska, Česka, Rakúska a Maďarska, spolu 250 účinkujúcich. Organizátorov teší fakt, že holíčsky zámok umožnil svojou rozlohou pozvať na hosťovanie aj lukostrelcov v Maďarska, čo nebolo v prípade Červeného Kameňa možné.

Hlavnou témou najväčšieho slovenského festivalu histórie a rytierstva boli kone a rytiersky turnaj, ktorý tradične zaujíma najviac návštevníkov Holečka kone. Rytiersky turnaj sa konal obidva dni festivalu na kolbisku. "Stretli sa najlepší z najlepších a o divácku priazeň zabojovali v neľútostných rytierskych súbojoch," povedal. Okrem toho sa v šermiarni uskutočnili workshopy - kaukliarsky, tanečný, šermiarsky, prezentácia palných zbraní či inkvizičný súd. Tržnica mala program pre deti a hudobné vystúpenia. Počas celého trvania festivalu nechýbali dobové kulinárske lahôdky.
Foto: All Marketing s.r.o.

Touto cestou by sme sa radi poďakovali všetkým partnerom akcie, mestu Holíč za perfektnú spoluprácu, dobrovoľníkom, a všetkým ktorí sa akoukoľvek mierou pričinili k bezproblémovému chodu akcie. Najväčšia vďaka však patrí návštevníkom, ktorí nás svojimi odozvami a pochvalnými komentármi nabili energiou a už teraz rokujeme s mestom Holíč o organizovaní ďalšieho pokračovania festivalu v Holíči na budúci rok.“ na záver poznamenal Bystrík Holeček.