Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Rozvod Brangeliny je len špička ľadovca, aj iné páry zažili tvrdé pády

Hollywoodsky pár Brat Pitt a Angelina Jolie sa rozvádzajú. Foto: TASR/AP

Za ich skrachovanými vzťahmi sa skrýva viacero dôvodov. Mnohé sa rozpadli kvôli nevere, tlaku z popularity, ľudskému odcudzeniu či jednoducho z rozmaru. Niektoré však skončili dokonca tragicky.

Bratislava 24. septembra (Teraz.sk/TASR) - Iba pred pár dňami otriasla svetom správa, že najznámejší holywoodsky pár Angelina Jolie a Brad Pitt sa rozvádzajú. Herečka a režisérka v rozvodových dokumentoch, podaných v pondelok v Los Angeles, uviedla ako dôvod rozvodu "neprekonateľné rozpory". Žiada aj zverenie ich šiestich detí do svojej starostlivosti, pričom Pitt by mal právo navštevovať ich.

Svetové médiá začali obratom špekulovať, že za krachom manželstva "Pána a pani Smithovcov" stojí jeho herecká kolegyňa Marion Cotillardová. Údajná milenka Brada Pitta medzitým prezradila, kto je otcom dieťaťa, ktoré nosí pod srdcom.

Rozvod Brangeliny, ako slávny herecký pár prezývali, je len špička ľadovca, pretože aj iné páry zažili tvrdé pády. Za ich skrachovanými vzťahmi sa skrýva viacero dôvodov. Mnohé sa rozpadli kvôli nevere, tlaku z popularity, ľudskému odcudzeniu či jednoducho z rozmaru. Niektoré však skončili dokonca tragicky.

Herec Johny Depp (vpravo) s Amber Heardovou pózujú fotografom počas príchodu na premiéru filmu Špinavá hra (Black Mass) v Londýne 11. októbra 2015
Foto: TASR/AP


Rozvodmi a rozchodmi sa preslávil americký herec Johny Depp. V rokoch 1983-85 bol zosobášený s Lori Anne Allisonovou a neskôr žil s modelkou Kate Mossovou. Na 14 rokov zakotvil vo vzťahu so speváčkou a herečkou Vanessou Paradiss, s ktorou má dve deti. V roku 2012 však ohlásili svoju odluku. "Neprekonateľné rozpory" sprevádzali aj jeho ďalšie manželstvo, ktoré trvalo iba rok. Amber Deppová totiž uviedla, že od svojho partnera očakávala, že si bude plniť vyživovacie povinnosti. Od herca vysúdila 7 miliónov dolárov, ktoré mieni venovať na charitu.

Americký herec Tom Cruise.
Foto: TASR/AP


Veľký rozvodový poprask si užil aj ďalší herec Tom Cruise. Najskôr bol zosobášený s Mimi Rogersovou, neskôr si vzal austrálsku divu Nicole Kidman, s ktorou má dve adoptívne deti. V roku 2006 sa do chomúta navliekol aj po tretí raz, keď si vzal ďalšiu herečku Katie Holmesovú. Svojej milovanej verejne vyjadril lásku v televíznej šou Oprah Winfreyovej, neskôr sa im narodila dcéra Suri. Po piatich rokoch sa napokon rozviedli. V médiách sa objavili informácie, že za koncom tohto vzťahu stála hercova posadnutosť scientológiou.

Erika Judínyová a Štefan Skrúcaný
Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková, Martin Baumann


Tri svadby absolvoval aj slovenský herec a zabávač Štefan Skrúcaný. Verejnosťou v roku 2007 otriasol rozvod s jeho hereckou kolegyňou Zuzanou Tlučkovou. Po dvadsiatichdvoch rokoch manželstva sa obaja dohodli, že každý pôjde vlastnou cestou. Známy zabávač vtedy tvrdil, že za ich koncom nestojí jeho milenka Dominika Lukáčová. Ani tento vzťah mu však dlho nevydržal. Napokon začal randiť s moderátorkou Erikou Judínyovou, s ktorou sa po troch rokoch zosobášil. Obrad bol civilný a konal sa v Bratislave.

Charlie Sheen (vpravo), hrdina celosvetovo obľúbeného sitkomu Dva a pol chlapa, v programe Today (Dnes) na televíznej stanici NBC potvrdil šíriace sa fámy, že je HIV pozitívny, 17. novembra 2015 v New Yorku. A dodal, že to vie štyri roky.
Foto: TASR/AP


Titul najväčšieho hollywoodskeho búrliváka určite patrí americkému hercovi Charliemu Sheenovi známemu najmä zo seriálu Dva a pol chlapa. Nekonvenčný herec je otcom piatich detí, ktoré má s troma ženami. Jeho druhou manželkou (2002-2006) bola známa americká herečka a modelka Denise Richardsová, s ktorou sa v predmanželskej zmluve dohodol, že v prípade manželskej nevery jej zaplatí až štyri milióny dolárov. A Charlie aj platil. Život tohto sukničkára a milovníka žien sa skloňuje najmä v súvislosti s rôznymi škandálmi spojenými s jeho výstredným životným štýlom. Herec pred necelým rokom však svetu v televízii oznámil, že je HIV pozitívny, čo ho úplne zlomilo.

Britský herec Robert Pattinson a americká herečka Kristen Stewartová už netvoria pár.
Foto: TASR/AP


Neverou sa negatívne preslávila aj hlavná postava ságy Twilight. Kristen Stewartová podviedla svojho "upírskeho" partnera Roberta Pattinsona. Počas natáčania filmu "Snehulienka a lovec" ulovila ženatého režiséra Ruperta Sandersa. Hoci si herečka svoj krátkodobý flirt vyčítala a verejne vyjadrila poľutovanie nad vlastným zlyhaním, Pattinson si zbalil veci a opustil ich spoločný byt v Los Angeles.

Niekdajšia česká popová princezná Iveta Bartošová.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


V česko-slovenských šoubiznisových vodách si najväčšiu pozornosť vyslúžila už nebohá Iveta Bartošová. V posledných rokoch o nej médiá často písali kvôli jej problémom s alkoholom a výstrednému správaniu mužov v jej okolí. Princezná českej popovej scény žila 13 rokov so skladateľom a hudobníkom Ladislavom Štaidlom, s ktorým mala syna Artura. Na zámku Hluboká v južných Čechách sa 5. septembra 2008 vydala za herca Jiřího Poměje. Rozišli sa v októbri 2010. V septembri 2013 sa vydala za Josefa Rychtářa. Iba o pár mesiacov neskôr 48-ročná speváčka spáchala samovraždu, skočila pod vlak.

Za chladného a veterného počasia sa v Košiciach 3. júna 2006 konala svadba Anety Pariškovej a Davida Dočekala.
Foto: TASR - František Iván


Ani plavovlasá televízna moderátorka Aneta Parišková nemá na ružiach ustlané. Prvé manželstvo s Davidom Dočekalom jej nevyšlo, hoci spolu majú syna. K rozvodu sa odhodlala, až keď spoznala Marka Sedlmaira. Spolu s kanadským podnikateľom rozšírila rodinu o ďalšie dve deti, no ani to nepomohlo happy endu.

Na archívnej snímke Mário "Kuly" Kollár zo skupiny Desmod.
Foto: idnes.cz


Radostnú správu začiatkom tohto roka však slávil Mário "Kuly" Kollár. Spevák Desmodu sa stal opäť otcom. Dieťa mu porodila jeho o dvadsať rokov mladšia manželka Lucia. Nie vždy to však bolo v živote speváka ružové. V kuloároch sa šírili informácie, že práve mladá vokalistka Lucia stála za krachom jeho manželského zväzku. Kuly však za dôvod krízy označil jeho časté odlúčenie od rodiny a napokon on sám podal žiadosť o rozvod.

Na archívnej snímke Zlatica Puškárová a Patrik Švajda.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Svadbu si pred necelým rokom užili aj Patrik Švajda so Zlaticou Puškárovou. Moderátorská dvojica sa k tomuto kroku odhodlala po pätnásťročnej známosti. Pre Patrika Švajdu to však nebol prvý sobáš. Ešte v roku 2005 sa po jedenásťročnom zväzku rozviedol s manželkou Slávkou. Aj v tomto prípade sa pošepkávalo, že Zlatka stojí za pádom Patrikovho vzťahu. Obľúbený moderátor však už čase nového vzťahu s manželkou nemal žiť. Páru sa medzičasom narodil syn Leo a čoskoro oslávia svoje prvé výročie, keď si oficiálne povedali áno.