Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Ručne vyrábané výrobky sú medzi Slovákmi obľúbené

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

K najobľúbenejším typom handmade výrobkov, teda ručne vyrábaných výrobkov patria doplnky do domácnosti a dekorácie. Ľudia si ich však najčastejšie kupujú na trhoch a festivaloch.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Ručne vyrábané výrobky sú medzi Slovákmi obľúbené, až deväť z desiatich ľudí ich má rado. Len malé percento Slovákov ich však kupuje pravidelne. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Nielsen Admosphere Slovakia, na ktorom sa zúčastnilo 500 respondentov z internetovej populácie výskumného projektu Slovenského národného panelu.

K najobľúbenejším typom handmade výrobkov, teda ručne vyrábaných výrobkov patria doplnky do domácnosti a dekorácie. Ľudia si ich však najčastejšie kupujú na trhoch a festivaloch. Obľubujú tak skôr osobný nákup pred kúpou online.

Obľuba originálnych handmade výrobkov by sa možno očakávala skôr u žien, avšak podľa výskumu tieto výrobky obľubuje aj 87 % mužov. Medzi ženami je to 91 %. "Len malé percento, presnejšie 7 % mužov a 12 % žien, však ručne vyrábané výrobky nakupuje pravidelne," ukázal prieskum. Najväčšie percento, teda 44 % respondentov ich kupuje len výnimočne.