Magazín

Rusom sa podaril rekord v najhlbšom ponore pod ľadom, pozrite si video

TASR, 8. marca 2016 7:40

Ponorenie do hĺbky 102 metrov absolvovali výskumníci v sobotu 5. marca v Bielom mori.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš
Moskva 7. marca (TASR) - Ruská geografická spoločnosť oznámila, že dvaja jej výskumníci dosiahli najhlbší ponor pod ľadom, aký bol kedy zaznamenaný.

Organizácia uviedla, že ponorenie do hĺbky 102 metrov absolvovali výskumníci v sobotu 5. marca v Bielom mori, výbežku Barentsovho mora. Potápači strávili 80 minút vo vode s priemernou teplotou mínus 1,5 stupňa Celzia, dodala organizácia.

Videozáznam poskytnutý geografickou spoločnosťou zachytáva potápačov, ako sa spúšťajú cez obrovskú trojuholníkovú dieru vysekanú do ľadu, napísala dnes tlačová agentúra AP.

Keď sa potápači vynorili, tváre mali červené od zimy. Potápač Alexander Gubin vyhlásil, že bolo "úžasné vidieť život v takej hĺbke".

Ruskí potápači už oznámili celú sériu ponorov do rekordne hlbokej vody s teplotou pod nulou v Arktíde a Antarktíde. Sobotňajší výkon dokumentovali predstavitelia zo Svetovej federácie potápania.

Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 18:42

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa hovorí o aktívnom starnutí
Po prvý raz sa tu koná podujatie Tretí vek na námestí, ktoré chce zmeniť pohľad na staršiu generáciu v očiach verejnosti, ale aj to, aby ona samotná vnímala svoju pozíciu oveľa aktívnejšie.

sk
dnes 12:09

PRIESKUM: Koľko míňajú Slováci za kozmetiku?
Správanie slovenských spotrebiteľov sa pri kozmetických produktoch neustále približuje európskym štandardom.

sk
dnes 12:00

UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Trať 140 z Prievidze do Chynorian
TABLET.TV vám vďaka spolupráci s Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval.

sk

Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac