Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

V Rusku pravdepodobne prestane vysielať CNN

Na archívnej snímke z 26. augusta 2014 sídlo CNN v Atlante. Americká vysielacia stanica CNN zastaví do konca roka 2014 svoje vysielanie v Rusku. Foto: TASR/AP

Takýto krok podľa predsedu Výboru pre ľudské práva pri kancelárii ruského prezidenta "závažným spôsobom ochudobní" ruskú informačnú sféru.

Moskva 11. novembra (TASR) - Medzinárodná spravodajská stanica CNN International dnes rozhodla, že v dôsledku zmien v mediálnej legislatíve ukončí svoje vysielacie aktivity v Ruskej federácii. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie prevádzkovateľa CNN spoločnosť Turner International.

Prevádzkovateľ CNN svoje rozhodnutia ukončiť vysielanie v Rusku bližšie nekonkretizoval, avšak pravdepodobným dôvodom uvedeného kroku môže byť zákon prijatý v októbri, ktorý obmedzuje možnosť zahraničnej majetkovej účasti v ruských médiách na 20 percent. Zákon vstúpi do platnosti 1. januára.

Predseda Výboru pre ľudské práva pri kancelárii ruského prezidenta Michaila Fedotova dnes na margo rozhodnutia CNN uviedol, že takýto krok "závažným spôsobom ochudobní" ruskú informačnú sféru.

Podľa Rádia Slobodná Európa (RFE) chce Fedotov dôkladne pochopiť dôvody, ktoré za rozhodnutím CNN stoja. Americký spravodajský kanál pochválil za dlhoročné prinášanie informácií o dôležitých udalostiach v Rusku a vo svete.