Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Santana sa stretol so spoluzakladateľom kapely, bezdomovcom

Carlos Santana sa po niekoľkých desaťročiach stretol so svojím niekdajším spoluhráčom v kapele, perkusionistom Marcusom Malonem, ktorý sa medzičasom stal bezdomovcom. Foto: TASR/AP

Santana, člen rockenrollovej siene slávy a viacnásobný držiteľ Grammy, sa objatím zvítal so svojim bývalým spoluhráčom pri karavane, v ktorom v súčasnosti žije.

New York 23. decembra (TASR) - Legendárny americko-mexický gitarista Carlos Santana sa po niekoľkých desaťročiach stretol so svojím niekdajším spoluhráčom v kapele, perkusionistom Marcusom Malonem, ktorý sa medzičasom stal bezdomovcom.

Ako dnes informovala agentúra AP, k náhodnému stretnutiu prispel reportér televíznej stanice v americkom San Franciscu Stanley Roberts, ktorý pri práci na reportáži o nelegálnej skládke narazil na bezdomovca Maloneho tvrdiaceho, že spolu so Santanom zakladal jeho prvú kapelu Santana Blues Band.

Hoci reportér pristupoval k informácii od muža žijúceho na ulici s nedôverou, po overení si jej pravdivosti zorganizoval ich spoločné stretnutie.

Santana, člen rockenrollovej siene slávy a viacnásobný držiteľ Grammy, sa objatím zvítal so svojim bývalým spoluhráčom pri karavane, v ktorom v súčasnosti žije.

Podľa autora životopisnej knihy o Santanovi Bena Fonga-Torresa, hral Malone na kongá a perkusie na eponymnom debutovom albume skupiny Santana z roku 1969, ale v tom istom roku musel z kapely odísť, keď ho odsúdili za zabitie.

Santana po stretnutí prisľúbil Malonemu zakúpenie nových bubnov, ako aj pomoc pri návrate k životu hudobníka. Po zverejnení príbehu sa s ponukou na pomoc prihlásili i ďalší pôvodní členovia kapely Santana Blues Band, producent Bobby Scott a perkusioista Rod Harper, napísala AP.