Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Majstrom Slovenska v scrabble je opäť Prešovčan Jaroslav Vernarský

Foto: TASR/Jozef Ďurník

Celkovo už trojnásobný republikový šampión prezradil, že scrabble nie je o šťastí a výbere vhodných písmeniek.

Liptovský Mikuláš 29. septembra (TASR) – Staronovým majstrom Slovenska v kombinačnej slovnej hre scrabble sa dnes v Liptovskom Mikuláši po triumfe na dvojdňovom finálovom turnaji v kvalitnej a vyrovnanej 32-člennej konkurencii hráčov zo všetkých kútov Slovenska stal Jaroslav Vernarský z Prešova.

"Každé víťazstvo je cenné, lebo každý rok sa stretáva veľa kvalitných súperov s ambíciami získať prvenstvo. O konečnom poradí rozhodujú doslova maličkosti. Jediná výhra a pár bodov navyše môže znamenať posun o niekoľko miest dopredu, naopak, aj po tesnej prehre prichádza výrazný prepad do úzadia," uviedol pre TASR. Mimochodom, na putovnom majstrovskom pohári mu robia spoločnosť aj mená jeho dvoch synov.

Celkovo už trojnásobný republikový šampión prezradil, že scrabble nie je o šťastí a výbere vhodných písmeniek. "Samozrejme, úraduje aj tento faktor, ale najlepší hráči dokážu potvrdzovať svoje nesporné kvality dlhodobo. Ani slovná zásoba nie je až tak dôležitá, skôr je to o taktike a vhodnom ťahu v správnom okamihu," vysvetlil Vernarský.

"Máme za sebou výborný turnaj. Rýchlosť tvorenia slov, hľadania kombinácií a počítania špičkových hráčov bola opäť ohromujúca. Pozývam do našich radov všetkých, ktorí zatiaľ nenašli odvahu vyjsť z obývačiek a pomerať sa s najlepšími. Nemajú čo stratiť, hrozí im len v dobrom slova zmysle zisk celoživotnej závislosti a vášne," dodala novozvolená predsedníčka Slovenského spolku scrabble Eva Zahradníková, držiteľka historického rekordu v položení bodovo najhodnotnejšieho slova.