Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

ZÁZRAK: Sedemdesiatpäťročná žena prežila po páde do rokliny

Na snímke vrak automobilu Wandy Mobleyovej po páde do rokliny 28. júna 2015 v americkom Seymore. Dva dni bez pomoci prežila 75-ročná Američanka Wanda Mobleyová po páde svojho auta do rokliny v štáte Texas, pričom nebola schopná ani chodiť. Dokázala to tak, že sa pretiahla sa cez rozbité čelné sklo a svoje tričko namáčala v neďalekom rybníku, aby získala vodu. Foto: TASR/AP

V deň nehody sa viezla autom na rodinné stretnutie, keď strhla riadenie, aby sa vyhla prekážke na ceste, a zrútila sa do rokliny.

Seymour 1. júla (TASR) - Dva dni bez pomoci prežila 75-ročná Američanka Wanda Mobleyová po páde svojho auta do rokliny v štáte Texas, pričom nebola schopná ani chodiť. Dokázala to tak, že sa pretiahla cez rozbité čelné sklo a svoje tričko namáčala v neďalekom rybníku, aby získala vodu.

Mobleyová pre agentúru AP z nemocničnej izby povedala, že počula vozidlá prechádzať po ceste nad roklinou, ale bola slabá a bála sa šplhať hore roklinou, aby sa nezabila. Mala už totiž zlomenú chrbticu.

V deň nehody sa viezla autom na rodinné stretnutie, keď strhla riadenie, aby sa vyhla prekážke na ceste, a zrútila sa do rokliny.

Príbuzní nahlásili je zmiznutie polícii, keď na stretnutie neprišla. Jej polohu zistili v nedeľu 28. júna, keď jej mobilný telefón naposledy zazvonil v Texase.