Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Smatanová v 2007 vyhrala Slávika už tretíkrát po sebe

Na archívnej snímke speváčka a ilustrátorka Zuzana Smatanová. Foto: TASR Martin Baumann

Prvé dve pozície u spevákov ostali nezmenené, vyhral Peter Cmorik (9421), druhý bol Miro Žbirka (7574), tretí Mário Kuly Kollár (6682).

Bratislava 6. marca (TASR) - Bratislavskí divadelníci dostali parádny darček, keď 14. apríla bola slávnostne otvorená nová budova Slovenského národného divadla. Nový tunel Sitina bol otvorený 24. júna. Slovensko sa 21. decembra stalo súčasťou Schengenského priestoru. Tretiu sériu súťaže Slovensko hľadá SuperStar vyhrala v decembri Viera Berkyová, súťaž speváckych talentov Coca Cola Pop Star vyhrala skupina Peoples.

V poradí desiaty ročník ankety vyhrala skupina Desmod s počtom 16.079 hlasov a obhájila tak prvenstvo z predchádzajúceho roka. Druhá skončila skupina Elán (6322), tretia bola Peha (3436). Peha a Elán si oproti predchádzajúcemu roku vymenili miesta. Na štvrtom mieste skončila skupina Arzén (3364), keď rok predtým bola na siedmej pozícii, na piatej priečke No Name (3198). Na šiestom mieste Gladiator, na siedmom IMT Smile, na ôsmom Horkýže Slíže, na deviatom Komajota a na desiatej pozícii Team.

Tretíkrát po sebe vyhrala kategóriu speváčky Zuzana Smatanová, keď získala 14.131 hlasov, druhá bola tak ako rok predtým Katarína Knechtová (6567), tretia Zdenka Predná (6281). Na štvrtom mieste bola Marika Gombitová (4405), piata Tina (3763). Šieste miesto patrilo Dare Rolins, siedma bola Jana Kirschner, ôsma Misha, deviata Katarína Koščová a desiata Martina Schindlerová.

Prvé dve pozície u spevákov ostali nezmenené, vyhral Peter Cmorik (9421), druhý bol Miro Žbirka (7574), tretí Mário Kuly Kollár (6682), štvrtý Pavol Habera (4635), piaty Jožo Ráž (3053). Na šiestej pozícii skončil Jaro Gažo, spevák skupiny Arzén, siedmy Tomáš Bezdeda, ôsmy Richard Müller, deviaty Ivan Tásler a desiaty Robo Grigorov. Skokanom roka bol Marcel Palonder, objavom roka skupina Komajota, Rádioslávikom skupina Desmod.

Tak ako každý rok, aj v tomto vyšlo viacero výborných albumov, skupina Aya prišla s albumom Ale ye nám dobre, Desmod vydal platňu Kyvadlo, Gladiator album Ako predtým, skupina Team platňu Team 11 s hitom Ako málo, Horkýže Slíže predstavili vo februári album Ukáž tú tvoju ZOO, Jana Kirschner vydala anglicky spievaný album Shine, v septembri predstavila Zuzana Smatanová platňu Tabletky odvahy, skupina Para vydala eponymný album Para. Po dlhom čase prišla Marika Gombitová s novou skladbou Tak som všetkých chcela milovať. Pôvodne ju zložili Vašo Patejdl a Kamil Peteraj pre muzikál Adam Šangala, vyšla potom na Gombitovej kompilácii Vyznanie.