Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Slovákov na vyhľadávači Google najviac zaujímali reality show

Novinkou sú mladé mamičky, ktoré intenzívne vyhľadávali informácie súvisiace s materstvom Foto: TASR/AP

Reality show, zoskok Felixa Baumgartnera, materstvo, spevácke hviezdy, športovci a politici - to sú najvyhľadávajšie slová vo vyhľadávači Google na Slovensku.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Rebríčky najvyhľadávanejších slov vo Vyhľadávači Google každoročne z miliónov vyhľadávaní odhaľujú, čím spoločnosť v konkrétnej krajine žila, o čo sa zaujímala alebo čo ju trápilo. Trendy určujú najmä výrazy, ktoré v rámci rebríčka oproti minulému roku postúpili najvýraznejšie, takzvaní skokani.

Z výsledkov, ktoré dnes v Bratislave zverejnil Google Slovensko, vyplýva, že ľudia sa najviac zaujímali o reality show. Novinkou sú mladé mamičky, ktoré intenzívne vyhľadávali informácie súvisiace s materstvom a zvýšil sa aj záujem o informácie súvisiace s parlamentnými voľbami.

Záujem vo vyhľadávači bol aj o zoskok Felixa Baumgartnera zo stratosféry, ktorý zaujal aj slovenských používateľov. V priamom prenose na YouTube ho sledovalo viac ako 8 miliónov ľudí na celom svete.

Na Slovensku "letia" miestne spevácke hviezdy a športovci. Pozíciu novej slovenskej hviezdy jednoznačne zaujal raper Majk Spirit, ktorý je spoločne s raperom Ego-m ďalším obľúbeným zástupcom slovenskej hip-hopovej scény. Zabodovali aj cyklista Peter Sagan a talentovaný hokejista Tomáš Tatar. Novou slovenskou ženskou skokankou sa stala mladá talentovaná speváčka Celeste Buckingham.

Najvyhľadávanejší politici vo Vyhľadávači Google na Slovensku v roku 2012 boli Igor Matovič, Peter Kažimír a Lucia Nicholsonová.