Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Magazín

Slovenská pražiareň kávy Coffeein získala prestížne ocenenie

Slovenská pražiareň kávy Coffeein získala prestížne ocenenie Foto: COFFEEIN

Slovenská pražiareň kávy Coffeein získala ďalšie prestížne ocenenie, pričom tentoraz očarila porotcov jedinečnou kávou z Brazílie.

Bratislava 21. mája (OTS) - Slovenská pražiareň kávy Coffeein získala ďalšie prestížne ocenenie, pričom tentoraz očarila porotcov jedinečnou kávou z Brazílie. Stalo sa tak na súťaži Zlaté Slnko organizovanej pod záštitou spoločnosti Slovenský potravinársky priemysel.

V súťaži, ktorá je organizovaná pre všetkých remeselných výrobcov potravín a nápojov, ako aj farmárov registrovaných na území Slovenska (vrátane predaja z dvora), pražiareň Coffeein ovládla kategóriu „Káva a čaj“.



Odbornú a nezávislú komisiu súťaže Zlaté Slnko, ktorá bola zložená z odborníkov v oblasti etnológie, pôvodu potravín, biológie či kvality výrobkov, najviac očarila káva Brazil Cerrado Diamond. Ide o veľmi sladkú kávu, ktorá je skvelá na espresso a je mimochodom najpredávanejšou stopercentnou arabikou spomínanej pražiarne.

Som veľmi rád, že po niekoľkých úspechoch na medzinárodných súťažiach sme tentoraz získali ocenenie aj od slovenskej poroty,“ uviedol majiteľ pražiarne Coffeein Peter Szabó. „Pre našu pražiareň je to obrovský úspech, ktorý v konečnom dôsledku odzrkadľuje našu každodennú prácu a lásku ku káve. Na túto brazílsku kávu sme dostali pozitívne reakcie od tisícok našich zákazníkov a veľmi nás potešilo, že ich dojmy potvrdila aj odborná porota.“



Káva Brazil Cerrado Diamond si konzumenta získa svojou čokoládovo-orieškovou chuťou a výraznou sladkosťou. Je ideálna na espresso a prípravu tak cez pákový, ako aj automatický kávovar. Vyladená je tak, aby ulahodila širokému spektru zákazníkov a pasuje aj do mliečnych kávových nápojov.

Coffeein je slovenská pražiareň kávy, ktorá je na trhu už trinásť rokov. Ponúka pravdepodobne najširšie spektrum čerstvo pražených káv na slovenskom trhu a je známa veľmi rýchlou dodávkou. Spolupracuje s mnohými renomovanými kávovými farmármi a mnohé kávy do ponuky získava aj formou „direct trade“, teda farmy priamo navštevuje a kávu nakupuje priamo od farmárov.

Pražiar Peter Szabó je nositeľom certifikátu SCA Roasting Professional, najvyššieho ocenenia v profesionálnom kávovom svete. Kvalitu rýchlo rastúcej pražiarne Coffeein si už všimli napríklad aj odborníci medzinárodnej súťaže Great Taste, ktorí ocenili viacero káv tejto značky.

Ocenenú kávu Brazil Cerrado Diamond, ale aj ďalšie produkty z dielne Coffeeinu, nájdete na eshope s kávou www.coffeein.sk. Pri nákupe môžete využiť zľavový kód SLNKO10.