Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Slovenský moderný cirkus Argolla odcestoval na turné do Číny

Ilustračné foto Foto: TASR

Argolla 5. element je hodinu a pol trvajúce predstavenie, ktoré prináša novú dimenziu moderného cirkusového umenia.

Bratislava 26. júla (TASR) - Predstavenie súčasného cirkusu s názvom Argolla 5. element už niekoľko rokov úspešne reprezentuje Slovensko po celom svete. V lete v roku 2015, súbor zložený zo slovenských, českých a poľských umelcov, absolvoval päťtýždňové turné v Číne. Tento rok sa pre veľký úspech turné zoskupenia Argolla zopakuje.

Tím 19 umelcov – akrobatov, tanečníkov, hercov a spevákov – odlieta dnes do Pekingu, odkiaľ pokračujú do miest Xiangyang, Wuhan a Yinchuan, v ktorých zrealizujú spolu desať predstavení.

Teší nás, že naše minuloročné turné urobilo na usporiadateľov v Číne dobrý dojem a rozhodli sa ho zopakovať aj tento rok. Veríme, že aj tentoraz nás bude čakať vrelé publikum a že naše osobité poňatie cirkusového žánru, v ktorom sa snažíme prepájať divadelné a muzikálové prvky, opäť zaujme divákov v krajine, ktorá je kolískou cirkusového umenia,“ povedala Silvia Poláčková, režisérka predstavenia, ktorá letí do Číny spolu s umeleckým kolektívom ako hosť.

Argolla 5. element je hodinu a pol trvajúce predstavenie, ktoré prináša novú dimenziu moderného cirkusového umenia. Akrobatické akty, tanečné čísla, herecké a spevácke výkony, multimédia, jedinečná scéna, originálne kostýmy, to všetko prepojené s hudbou multiinštrumentalistu Maoka. Predstavenie malo premiéru na Svetovom Festivale cirkusových umení v juhokórejskom Kwangyangu, kde ho v priebehu dvoch týždňov videlo viac ako 60.000 divákov, slovenskí diváci ho mali možnosť vidieť v januári 2013 vo vypredanej hale bratislavského NTC.