Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Spevák Michal Penk vystúpi na Topfeste 2024

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Rozšíril tak ponuku interpretov, ktorú organizátori zverejnili už skôr, budú medzi nimi také hviezdy ako nemeckí Scorpions, Pretty Maids, Five Finger Death Punch či Avantasia.

Bratislava 28. februára (TASR) - Spevák Michal Penk bude jedným z účinkujúcich festivalu Topfest, na letisku v Žiline bude koncertovať 27. júna. Rozšíril tak ponuku interpretov, ktorú organizátori zverejnili už skôr, budú medzi nimi také hviezdy ako nemeckí Scorpions, Pretty Maids, Five Finger Death Punch či Avantasia. Z Čiech prídu skupiny Kabát, Škwor, Wanastowi Vjecy, Alkehol a Dymytry, z domácich Heľenine oči, Čad, Dorian Gray či BijouTerrier. TASR informoval PR manažér Michal Kožuch.

Dnes 55-ročný Penk začínal v roku 1984 v skupine Julie 2300. V novembri 1985 bol jedným zo spoluzakladateľov skupiny Lucie, v roku 1986 z kapely odišiel, keď prijal ponuku Ladislava Štaidla, aby sa stal členom jeho orchestra. V roku 1989 vydal debutový eponymný album. Na začiatku 90. rokov mal veľký hit O bláznech. Od roku 1996 sa vytratil z hudobnej scény, keď na päť rokov podľahol drogovej závislosti. K postupnému návratu mu pomohlo účinkovanie v muzikáli Traja mušketieri, ako aj účinkovanie na štyroch koncertoch v roku 2016 s kapelou Lucie.