Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

STAR WARS IN CONCERT. To je show, ktorú v kine nezažijete

Foto: JVS Group

V bratislavskej INCHEBA EXPO sa 8. októbra 2018 uskutoční slovenská premiéra premietania filmu zo ságy Star Wars so živým hudobným sprievodom.

Bratislava 26. júna (OTS) - Jeden z komerčne najúspešnejších a najznámejších filmov všetkých čias a formát, ktorý značne ovplyvnil ďalší vývoj filmov sci-fi. Na veľkom obrovskom plátne, vo verzii blu-ray 2011 diváci uvidia prvý natočený film série Star Wars s podtitulom Nová nádej.
Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

STAR WARS-EPIZÓDA IV-Nová nádej je jeden z komerčne najúspešnejších a najznámejších filmov všetkých čias a film, ktorý značne ovplyvnil ďalší vývoj filmov sci-fi. Film sa stal kultom, ikonou a úplným prelomom v oblasti kinematografie. Postavy, príbeh aj spracovanie filmu zásadne zmenilo všeobecné vnímanie a pristupovanie k filmu ako takému. Dôležitou súčasťou filmu sa stala tiež nezabudnuteľná a všeobecne známa hudba skladateľa Johna Wiliamsa. Fanúšikovia budú mať možnosť zhliadnuť film na veľkolepom 21 metrovom plátne vo verzii blue-ray 2011 a to všetko v sprievode živej hudby v podaní rešpektovaného Filharmonického orchestra hlavného mesta Prahy.
Foto: JVS Group

Hudobný skladateľ John Williams je známy predovšetkým vďaka svojej hudbe ku všetkým deviatich natočeným filmom ságy Star Wars. Za tú, ktorú nahral k prvému natočenému filmu - Nová nádej, získal v roku 1978 cenu Oscar. Za prácu na ostatných filmoch Hviezdnych vojen si následne vyslúžil ďalšie štyri nominácie ocenení Americkej Akadémie.
Celkovo je Williams držiteľom piatich Oscarov, siedmich cien Britskej filmovej akadémie, dvadsiatichštyroch Grammy. V roku 2005 jeho hudbu k filmu Star Wars: Nová nádej označil Americký filmový inštitút za najlepšiu americkú filmovú hudbu všetkých čias. Okrem Hviezdych vojen stál Williams u ďalších deviatich filmov, ktoré patria medzi dvadsať najvýnosnejších snímok histórie.

Video k podujatiu tu:


Bratislavský koncert sa uskutoční v termíne 8. októbra 2018 v Incheba Expo Aréne. Bezpochyby pôjde o veľký zážitok spojený s počúvaním ikonickej hudby a pozeraním úžasnej kultovej snímky.
Viac informácií tu: bit.ly/StarWarsBratislavainfo

Vstupenky na Star Wars - Nová nádej v sprievode Filharmonického orchestra hlavného mesta Prahy je možné zakúpiť v sieti Ticketportal.