Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Slovenský StartUp ide do Las Vegas

Foto: StreamStar

WEBCAST sú videoprodukčné systémy, ktoré disponujú revolučným konceptom viacerých kamier, medzi ktorými môže používateľ prepínať a získať tak úplnú kontrolu nad všetkými akciami.

Bratislava 28. marca (TERAZ.sk) - Online vysielanie športových a spoločenských udalostí už nepotrebuje prenosové vozy, stačí malé zariadenie a internetové pripojenie.

Práve túto technologickú novinku predstaví slovenská spoločnosť na najväčšom svetovom veľtrhu televíznej techniky v Las Vegas v USA. „Tento StartUp a jeho technológia WEBCAST má potenciál zmeniť pohľad na technickú náročnosť vybavenia pre on-line vysielanie,“ povedal spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Streamstar Rado Tóth. “WEBCAST sme vytvorili po rokoch našej vlastnej produkčnej činnosti a navrhovania iných videoprodukčných nástrojov,“ povedal Tóth a dodal, že WEBCAST je najlepším mobilným riešením pre viackamerové živé webové vysielanie.

Na veľtrhu televíznej techniky NAB 2013, ktorý sa bude konať od 8. do 11. apríla v Las Vegas v USA, sa zúčastní viac ako 1500 vystavovateľov. StreamStar je jediná slovenská spoločnosť, ktorá na veľtrhu predstaví prevratnú novinku v oblasti online vysielania.

WEBCAST sú videoprodukčné systémy, ktoré disponujú revolučným konceptom viacerých kamier, medzi ktorými môže používateľ prepínať a získať tak úplnú kontrolu nad všetkými akciami. A nepotrebuje ani desiatky monitorov či strihový pult, stačí mu intuitívne rozhranie dotykovej obrazovky. Tieto systémy sú dosiaľ jediné webcastingové zariadenia typu “všetko v jednom”. Ponúkajú aj vstavané funkcie opakovaného a spomaleného prehrávania záberov (replay a slowmotion) , čo ich robí ideálnymi pre vysielanie športových udalostí.