Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Stávky na meno princeznej v plnom prúde: Alice, Charlotte alebo Diana?

Portrét dcérky vojvodkyňe z Cambridgea Kate a princa Williama počas odchodu z nemocnice St. Mary v Londýne 2. mája 2015. Foto: TASR/AP

Je možné, že jej rodičia - princ William a vojvodkyňa z Cambridgea - jej dajú meno už dnes.

Londýn 3. mája (TASR) - Novorodená britská princezná síce strávila už svoju prvú noc doma v Kensingtonskom paláci, avšak to, ako sa bude volať, je ešte stále predmetom dohadov a stávok, píše agentúra AP.

Je možné, že jej rodičia - princ William a vojvodkyňa z Cambridgea - jej dajú meno už dnes, ale presný termín oznámenia nie je pevne stanovený.



Bábätko možno už v priebehu dnešnej nedele - ak to jeho rodičia uznajú za vhodné - navštívia poprední členovia kráľovskej rodiny vrátane starých rodičov. Očakáva sa, že rodina novorodenca strávi niekoľko nadchádzajúcich dní vo svojom londýnskom domove a potom odcestuje do svojho domova vidieckeho, do Sadringhamského paláca, ktorý je podľa tradície Windsorskej dynastie súkromným majetkom kráľovnej Alžbety II.

Britské legálne stávkové kancelárie uvádzajú, že najfavorizovanejšími menami pre dievčatko sa stali Charlotte a Alice. No a mnohí očakávajú aj meno Diana: ako poctu pre Williamovu zosnulú matku, princeznú z Walesu.



Princezná je v nástupníckej línii na britský trón štvrtou v poradí - za svojím starým otcom princom Charlesom, svojím otcom Williamom a svojím bratom princom Georgeom.