Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

VIDEO: Stotisícou návštevníčkou Trenčianskeho hradu je Pražanka

Na snímke vpravo stotisíca návštevníčka Naďa Mikanová na Trenčianskom hrade, vľavo pracovník Trenčianskeho múzea Peter Pastier 6. októbra 2015 Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Stotisícovú hranicu návštevnosti prekonal Trenčiansky hrad tento rok len štvrtýkrát v histórii a druhýkrát v rade.


Trenčín 6. októbra (TASR) – Na Trenčianskom hrade dnes privítali tohtoročného stotisíceho návštevníka. Bezplatnú vstupenku na prehliadku hradu a spomienkový darček si od kastelána Trenčianskeho hradu Petra Pastiera prevzala Pražanka Naďa Mikanová.

Stotisícovú hranicu návštevnosti podľa neho prekonal Trenčiansky hrad tento rok len štvrtýkrát v histórii a druhýkrát v rade. „Trenčianske múzeum tento rok aktívne vyvíjalo marketingové aktivity na propagáciu samotného hradu, ale aj celého múzea. Je to zvýšený počet podujatí, rôzne atraktívne výstavy, ako napríklad Draci a drakobijci v Delovej bašte. Zároveň sú tú aj nové expozície, ako novootvorené kasárne, alebo Ľudovítov palác, kde sme inštalovali nábytok zo zbierkových predmetov Trenčianskeho múzea,“ skonštatoval Pastier.

Jubilejná návštevníčka bola milo prekvapená pozornosťou od Trenčianskeho múzea, na Trenčianskom hrade bola druhýkrát v živote. „Toto je moja druhá návšteva Trenčianskeho hradu. Prvýkrát som nemala čas, tak som sa dostala len po vstupnú bránu, prehliadku hradu som ešte neabsolvovala,“ doplnila.

Trenčiansky hrad je súčasťou Trenčianskeho múzea, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.