Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Stránku ponúkajúcu neveru napadli hackeri, hrozia zverejnením obsahu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tím hackerov tvrdí, že získal prístup ku všetkým informáciám danej stránky, vrátane profilu zákazníkov, informácií o ich platobnej karte a tiež o finančnej situácii spoločnosti Avid Life Media.

Bratislava 25. júla 2015 (Teraz.sk) - Stránka Ashley Madison s podtitulom "život je krátky, nájdite si bokovku", ktorá ponúka ľahkú cestu k manželskej nevere, bola napadnutá hackermi, ktorí údajne ukradli všetky osobné údaje a rozhovory zákazníkov s potencionálnymi milenkami.

Ako informuje portál theguardian. com, stránka, patriaca spoločnosti Avid Life Media s počtom členov okolo 37 miliónov bola hacknutá tímom, ktorý sám seba nazýva Impact Team, pričom rovnaký osud postihol i ostatné dve stránky patriace spoločnosti Avid Life Media, a to Cougar Life a Established Men.

Tím hackerov tvrdí, že získal prístup ku všetkým informáciám danej stránky, vrátane profilu zákazníkov, informácií o ich platobnej karte a tiež o finančnej situácii spoločnosti Avid Life Media. Zatiaľ zverejnili len 40 MB z daného obsahu, zyvšok zverejnia, pokiaľ dané stránky nebudú zrušené vo všetkých podobách a formách.

“Od spoločnosti Avid Life Media žiadame, aby úplne zrušila prevádzku stránok Ashley Madison a Established Men nadobro, a to vo všetkých formách, inak zverejníme všetky záznamy o užívateľoch, vrátane ich profilov, skrytých sexuálnych fantázií, informácií o kreditných kartách, adresy bydliska a reálne mená,” píše sa vo vyhlásení hackerov z Impact Teamu.

Vedenie spoločnosti Avid Life Media sa v súčasnosti snaží odstrániť z internetu už zverejnený obsah a predísť opakovaniu tohto incidentu tým, že ponúka svojím zákazníkom možnosť vymazať všetky svoje údaje úplne zdarma. Toto konanie je považované sa neštandardné, keďže doteraz bola daná služba spoplatnená 15 dolármi.