Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Streetwear móda na každý deň

Ilustračné foto Foto: vlastné / prm.com

Chcete svoj každodenný šatník obohatiť o streetwearové kúsky? Streetwear móda ponúka skvelú kombináciu pohodlia, funkčnosti a štýlu na každú príležitosť.

Bratislava 4. marca (OTS) - Od bežných dní v meste až po večerné dobrodružstvá - začlenením streetwearových prvkov do svojich outfitov môžete veľmi jednoducho spestriť svoj šatník a vzhľad. Poďme sa teda pozrieť na niektoré ikonické značky a ich populárne produkty, ktoré pretvárajú každodennú módu.

Čo je vlastne streetwear móda?

Streetwearová móda prekračuje tradičné hranice a čerpá inšpiráciu z ulíc, mestskej kultúry, umenia, hudby a životného štýlu. Vyznačuje sa uvoľnenou, ale zároveň výraznou estetikou, ktorá často obsahuje odvážnu grafiku, nadrozmerné siluety a kombináciu prémiových a lacných kúskov. Kľúčom k tomuto looku je všestrannosť, keďže streetwear plynule prechádza z denného na večerný štýl a ponúka komfort, ktorý má švih.

Poznáte tieto streatwearové značky?

Carhartt WIP: dedičstvo spojené so súčasnosťou
Carhartt WIP (Work In Progress) využíva povestnú odolnosť svojej materskej značky Carhartt a spája ju s moderným mestským cítením. Značka je známa svojím kvalitným remeselným spracovaním a nadčasovými vzormi. Ponúka celý rad základných kúskov šatníka, ktoré sú vytvorené tak, aby vyhoveli požiadavkám aktívneho mestského života. Od ikonickej bundy Detroit Jacket až po všestranné mikiny Chase - kúsky Carhartt WIP spájajú formu a funkčnosť na každodenné nosenie.

Fjällräven Kånken: škandinávska jednoduchosť v novom ponímaní
Značku Fjällräven Kånken si obľúbili mestské typy aj outdooroví nadšenci, a jej produkty sa stali základnými doplnkami streetwearovej módy. Batohy Kånken s typickou škatuľovitou siluetou a pestrými farebnými variantmi spájajú škandinávsku jednoduchosť s praktickým dizajnom. Tieto ruksaky sú vyrobené z odolnej tkaniny Vinylon a sú nielen štýlové, ale aj odolné voči vode, takže sú ideálnymi spoločníkmi na každodenné dobrodružstvá v meste. Značka však ponúka mnoho ďalších kvalitných produktov s typickým čistým severským dizajnom. Nechajte sa inšpirovať produktami Kanken na PRM.

Veja: cool a zároveň eko
Spoločnosť Veja sa stala lídrom medzi značkami, ktoré vyrábajú tzv. udržateľné tenisky a ponúka ekologickú obuv bez kompromisov v oblasti štýlu. Tenisky Veja sú vyrobené z eticky získaných materiálov vrátane organickej bavlny a gumy z amazonského pralesa a vyznačujú sa minimalistickou estetikou, ktorú hravo skombinujete s akýmkoľvek streetwearovým outfitom. Či už si vyberiete klasické tenisky V-10 alebo módne sneakersy Campo, Veja vám ponúka módnu obuv s čistým svedomím voči planéte.

The North Face: štýlová outdoorová značka, ktorá dbá na funkčnosť
Spoločnosť The North Face, ktorá je synonymom pre outdoorovú exploráciu, bezproblémovo integrovala svoje technologické poznatky aj do mestského streetwearu. Jej ikonické bundy Nuptse alebo všestranné batohy Borealis - The North Face produkty sú navrhnuté tak, aby vyzerali štýlovo v uliciach mesta a zároveň boli funkčné a udržali vás v teple, keď sa vydáte do prírody. Vďaka svojmu záväzku k inováciám a udržateľnosti zostáva The North Face značkou pre moderných dobrodruhov.

Vans: off the wall štýl pre každú príležitosť
Od svojho vzniku v roku 1966 je kultová značka Vans symbolom skate kultúry a streetwearovej módy. Nezameniteľné tenisky Old Skool alebo ikonické šachovnicové Slip-on sneakersy pozná snáď každý. Vans ponúka rozmanitú škálu obuvi a oblečenia plného individuality a nadčasového štýlu. Vďaka spoluprácam s rôznymi značkami, vrátane Supreme, Disney, Kenzo alebo dokonca metalovou skupinou Iron Maiden, spoločnosť Vans naďalej posúva hranice módy a zároveň zostáva verná svojim koreňom.

Je streetwear móda pre vás?


Streetwearová móda má všestranný a expresívny prístup ku každodennému obliekaniu. Ak do svojho šatníka začleníte napríklad niektoré zo spomenutých ikonických značiek, môžete nenútene pozdvihnúť svoj každodenný štýl s nádychom mestského šmrncu. A nebojte, že streetwear móda je pre vás možno príliš odvážna alebo cool. Aj v tomto štýle nájdete nenápadnejšie alebo minimalistické kúsky. Stačí sa inšpirovať, skúšať, kombinovať a určite aj vy nájdtete svoj vlastný streetwear look.