Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Štvrtú prehliadku Be2Can navštívilo vyše 6000 divákov

Be2Can 2017 Foto: Facebook

Tento ročník bol podľa organizátorov programovo najsilnejší. Z troch najprestížnejších filmových festivalov priniesol troch víťazov.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Prehliadka festivalového filmu Be2Can, ktorá sa konala od 4. do 10. októbra v Bratislave, do konca mesiaca v ďalších 19 mestách a spolu v 27 kinách, má za sebou štvrtý ročník. Na svoje konto si pripísala celkovo 6367 divákov. "Čo je o približne 2200 divákov viac ako minulý rok," TASR informovala Dagmar Krepopová, PR manažérka Film Europe Media Company, ktorá podujatie organizuje.

Tento ročník bol podľa organizátorov programovo najsilnejší. Z troch najprestížnejších filmových festivalov priniesol troch víťazov - nekonvenčnú love story maďarskej režisérky Ildikó Enyedi O tele a duši (Zlatý medveď Berlinale 2017), filmársky virtuóznu drámu pomsty filipínskeho režiséra Lava Diaza Tá, ktorá odišla (Zlatý lev Benátky 2016) a konceptuálnu tragikomédiu Štvorec (Zlatá palma Cannes 2017) o kurátorovi galérie moderného umenia od švédskeho režiséra Rubena Östlunda.

Diváci mali zároveň možnosť uvidieť päť nominantov za tú-ktorú krajinu na Oscara v kategórii najlepší zahraničný film - 120 tepov za minútu - Francúzsko, Bez lásky - Rusko, Fantastická žena - Čile, O tele a duši - Maďarsko a Štvorec - Švédsko.

Najúspešnejším filmom prehliadky bol v Bratislave film Štvorec a v mimobratislavských kinách titul O tele a duši. "Najúspešnejším kinom 4. ročníka Be2Can z hľadiska počtu divákov bolo bratislavské Kino Lumiére," dodala Krepopová.