Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Fanúšikovia skupiny Elán sa môžu tešiť na štyri albumy v reedícii

Na archívnej snímke spevák skupiny Elán Jožo Ráž. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tieto štyri albumy sú vzácne tituly z diskografie skupiny Elán vzhľadom na to, že boli dlhé roky nedostupné.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Albumy skupiny Elán Hodina angličtiny, Hodina pravdy, Elán 3000 a Tretie oko sa po dlhých rokoch dočkali nového vydania. Vôbec prvýkrát vychádzajú tiež na vinylovej LP platni. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Tieto štyri albumy sú vzácne tituly z diskografie skupiny Elán vzhľadom na to, že boli dlhé roky nedostupné. Tento rok na jar sa začalo intenzívne pracovať na reedíciách a prvýkrát tiež na vinylovom formáte. Všetky albumy prešli analógovým remasteringom.

Hodina angličtiny vyšiel ako deviaty štúdiový album skupiny Elán v roku 1994 a okrem iných priniesol hit Kočka, ku ktorému napísal hudbu aj text Jožo Ráž. Po troch rokoch nasledovala Hodina pravdy a Elán zostrelil domáce popové hitparády hitmi Odpusť mi láska, Hey, hey zlato a Odkazovač. Jedenástym v poradí sa v roku 2002, ako prvý album po motocyklovej nehode Joža Ráža, stal album Elán 3000 a s ním okrem iných ďalšie z hitov Zaľúbení od Pavla Jursa, dlhoročného spolupracovníka skupiny. Ako posledný z radu reedovaných titulov vychádza album Tretie oko (2003) a na ňom tiež jeden z najväčších hitov Elánu Láska moja, ktorý napísal Vašo Patejdl spolu s Borisom Filanom.