Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Súťaž Svet na tvoj obraz 2015 ovládla fantasy

Ladislav Dlhý: Strážca polí, 1. miesto v kategórii science fiction Foto: Teraz.sk

Prvenstvo si za rok 2015 vyslúžila Bibiána Tóthová, ktorá sa zúčastnila s obrázkom nazvaným Drakozorožec v kategórii fantasy a vyhrala jednak vo svojej kategórii a zároveň aj v celkovom hodnotení.

Bratislava 4. februára (Teraz.sk) - Aj vo štvrtom ročníku súťaže pre amatérskych výtvarníkov Svet na tvoj obraz 2015 zvíťazila súťažná práca z kategórie fantasy. Súťaže, ktorú raz do roka usporadúva internetový portál Fandom.sk, sa môžu autori zúčastniť v troch kategóriách: fantasy, science fiction a komiks.

Prvenstvo si za rok 2015 vyslúžila Bibiána Tóthová, ktorá sa zúčastnila s obrázkom nazvaným Drakozorožec v kategórii fantasy a vyhrala jednak vo svojej kategórii a zároveň aj v celkovom hodnotení. Víťazom kategórie science fiction sa stal Ladislav Dlhý s prácou nazvanou Strážca polí. Kategóriu komiks vyhrala Šarlota Trakovická so súťažnou prácou Komunikačný šum.
Bibiána Tóthová: Drakozorožec, 1. miesto v kategórii fantasy
Foto: Teraz.sk

Organizátori súťaže sa rozhodli udeliť zvláštnu cenu aj Milanovi Paňkovi, ktorý so svojou prácou The Greatest Darkness Is Under The Lamp získal najviac bodov v hodnotení poroty.

Súťaž prebieha v dvoch kolách: V prvom, neverejnom, vyberie porota zo všetkých prijatých prác 30 najlepších, ktoré budú uverejnené na internetovom portáli. V druhom kole rozhodujú o víťazovi čitatelia vo verejnom hlasovaní.
Šarlota Trakovická: Komunikačný šum, 1. miesto v kategórii komiks
Foto: Teraz.sk

„Súťaž je pre amatérskych výtvarníkov nielen príležitosťou vyhrať cenu, ale poskytuje im šancu dostať sa do povedomia verejnosti a v nemalej miere aj získať konštruktívnu spätnú väzbu,“ hovorí organizátorka súťaže Alexandra Pavelková. „Sme radi, že na Slovensku máme toľko talentovaných ľudí. Veľmi nás teší, že jedným z výstupov súťaže je spolupráca s vydavateľmi, takže ocenená práca sa môže stať obálkou časopisu alebo autor môže dostať ponuku na vytvorenie ďalšieho diela,“ dodáva.

Ďalší ročník súťaže začína v septembri tohto roku.