Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Magazín

Tip na dnešok: Vezmite do ruky raketu, je Svetový deň tenisu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Tennis Night in America sa v roku 2009 začala ako jedna z marketingových iniciatív Tenisovej asociácie USA a išlo o propagáciu tenisu medzi deťmi a ich náboru do tenisových klubov.

New York/Londýn 6. marca (TASR) - Svetový deň tenisu (World Tennis Day) sa v roku 2017 uskutoční 6. marca a pôjde o piaty ročník tohto podujatia propagujúceho "biely šport". Zároveň sa v pondelok v newyorskej hale Madison Square Garden uskutoční 10. ročník BNP Paribas Showdown exhibičných stretnutí na ďalšie spopularizovanie tohto športu. Informovali o tom webové stránky Svetového dňa tenisu a Nadácie Tenisovej asociácie USA (USTA Foundation).

Na exhibíciu súčasných i bývalých profesionálnych hráčov - Venus Williamsovej, Andyho Roddicka, Juana Martina del Potra, Lleytona Hewitta, Keia Nišikoriho, Garbine Muguruzovej-Blancovej, Nicka Kyrgiosa či Jacka Socka - sa môžu tešiť v pondelok 6. marca milovníci tenisu.

Prvýkrát sa Svetový deň tenisu konal 4. marca 2013 s cieľom podporiť a spopularizovať tento šport aj pozvaním mladých hráčov na exhibície na celom svete. Podpora pre založenie tohto dňa, ohlásená v novembri 2012, vznikla z úspešného podujatia BNP Paribas Showdown v New Yorku a Noci tenisu v USA (Tennis Night in America). V roku 2013 sa Svetový deň tenisu konal v 58 krajinách sveta.

Prvý ročník Svetového dňa tenisu sa sústredil na dve profilové podujatia - samotný Svetový deň tenisu a na BNP Paribas Showdown - pričom obe sa konali v New Yorku a v Hongkongu.

Pôvodnú akciu z roku 2009 Pohár Billie Jean Kingovej (Billie Jean King Cup) organizátori v roku 2011 premenovali na BNP Paribas Showdown a vtedy sa stala oslavou tenisu v podaní amerických legiend a v čase aktívnej hráčskej kariéry aj veľkých rivalov Ivana Lendla, Johna McEnroea, Peta Samprasa a Andreho Agassiho. V roku 2013 sa exhibícia popredných svetových tenistov prvýkrát rozšírila z newyorskej Madison Square Garden do Hongkongu. O rok na to sa na exhibičné výkony svetových tenistov mohli priamo pozrieť diváci okrem New Yorku a Hongkongu aj v Londýne.

Tennis Night in America sa v roku 2009 začala ako jedna z marketingových iniciatív Tenisovej asociácie USA (United States Tennis Association, USTA) a išlo o propagáciu tenisu medzi deťmi a ich náboru do tenisových klubov. Začiatkom marca, keď sa spravidla koná v súčasnosti už Svetový deň tenisu, sa na severoamerickom kontinente začína profesionálna tenisová sezóna.